ΚΥΠΡΟΣ

Λακκοτρύπης: «Κανονικά η γεώτρηση, παρά τις τουρκικές παραβιάσεις»

Λακκοτρύπης: «Κανονικά η γεώτρηση, παρά τις τουρκικές παραβιάσεις»

Κανονικά και εντός χρονοδιαγράμματος συνεχίζεται η γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ/KOGAS στο δυνητικό κοίτασμα «Αμαθούσα», στο τεμάχιο 9, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι δεν επηρεάζεται η γεώτρηση από τις νέες τουρκικές παραβιάσεις.

«Η γεώτρηση ουσιαστικά άρχισε από την 1η Ιανουαρίου και προχωρά κανονικά. Θα διαρκέσει, υπολογίζουμε, ογδόντα με ενενήντα μέρες. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλό σημείο, όπως ήταν ο προγραμματισμός», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου με το ΚΕΒΕ.

Αναφορικά με παρενοχλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο παρακολουθεί από τα πέντε ναυτικά μίλια.
«Δεν υπήρξε καμία παρενόχληση και ούτε επηρεάζονται οι γεωτρήσεις από αυτές τις παραβιάσεις» δήλωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Λακκοτρύπης απέρριψε τη θέση ότι με τη νέα τουρκική οδηγία αποκόπτεται η επαφή της ΕΝΙ με τα κυπριακά παράλια.
«Ουσιαστικά δεν αποκόπτει κανένα από ο,τιδήποτε. Είναι μια οδηγία προς ναυτιλομένους ότι εκείνη η συγκεκριμένη περίπτωση είναι παρανόμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεσμευμένη για κάποια πράγματα και δεν σημαίνει οτιδήποτε», είπε ο Υπουργός Ενέργειας, προσθέτοντας πως τα σκάφη εφοδιασμού που πηγαινοέρχονται από το λιμάνι της Λάρνακας λειτουργούν κανονικά.

ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις