ΚΥΠΡΟΣ

Πυρά Αδούλωτης Κερύνειας κατά Άϊντε

Πυρά Αδούλωτης Κερύνειας κατά Άϊντε

Το Σωματείο "Αδούλωτη Κερύνεια" θεωρεί ότι οι ενέργειες και θέσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε συνιστούν εκτροπή από το διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και ζητά συνάντηση με τους Πρέσβεις των πέντε μονίμων χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για συζήτηση των εξελίξεων στο Κυπριακό σε συνάρτηση με το ρόλο και τη συμπεριφορά του ΟΗΕ έναντι της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σωματείου, Κλεάνθης Σολέας και Ιωάννης Σιεκέρσαββας αντίστοιχα, σε επιστολή τους προς τον κ. Έιντε ημερομηνίας 3.1.2015, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι "εσείς προσωπικά έχετε ουσιαστικό ρόλο να παίξετε από τη θέση σας ως Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα και λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αυτόν σας το ρόλο δυστυχώς, δεν τον παίζετε σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη που εκπροσωπείτε".

Αναφέρουν, επίσης, ότι "όχι μόνο νύπτετε τας χείρας σας για την παράνομη παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία, προσφέρετε κάλυψη στην Τουρκία για την παρανομία της και υιοθετείτε τις τουρκικές παράνομες απαιτήσεις επί του ενεργειακού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις εισηγήσεις τις οποίες κάνετε για το Φυσικό Αέριο".

Εξάλλου, με επιστολή τους που επίσης έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα προς τους Πρέσβεις των πέντε μονίμων χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν επείγουσα συνάντηση για να συζητήσουν μαζί τους τις εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνάρτηση με το ρόλο και τη συμπεριφορά του ΟΗΕ έναντί μας.

Στην επιστολή τους, αναφέρουν ότι οι Κυβερνήσεις των χωρών Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν "σοβαρή ευθύνη για τη διαχείριση που γίνεται από τους αξιωματούχους του ΟΗΕ στο Κυπριακό και διερωτούμαστε κατά πόσον οι αντικαταστατικές ενέργειες τους γίνονται με την έγκρισή σας". Διερωτούμαστε διότι δεν ακούομε να διαχωρίζετε τη θέση σας από τις παράνομες ενέργειες των", καταλήγουν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις