ΚΥΠΡΟΣ

Μέτρα κατά ενδεχόμενου τρομοκρατικού κτυπήματος στην Κύπρο

Μέτρα κατά ενδεχόμενου τρομοκρατικού κτυπήματος στην Κύπρο

Οι κυπριακές αρχές ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για αποτροπή ενός τρομοκρατικού κτυπήματος και στην Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη στη δήλωση μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων που έχει ανοιχθεί για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στην Οικία του Γάλλου Πρεσβευτή.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα στην Ευρώπη, είπε ότι "αυτό το οποίο γνωρίζω από την ενημέρωση που έχω από τις αρχές ασφαλείας είναι ότι παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αποτρέψουμε κάτι ανάλογο και για την πατρίδα μας".

Ο Πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως η καθολική αντίδραση που υπήρξε στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι να αναγκάσει τους εξτρεμιστές να κάνουν δεύτερες σκέψεις προτού προβούν σε οποιεσδήποτε απαράδεκτες ενέργειες.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του διοικητή της ΚΥΠ Ανδρέα Πενταρά ότι τα κατεχόμενα αποτελούν δίοδο για τους τζιχαντιστές είτε προς την Ευρώπη είτε προς το Ιράκ και τη Συρία, Ο Πρόεδρος είπε ότι δεν έχει να σχολιάσει κάτι περισσότερο απ' αυτό.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε : "Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες και βάρβαρες επιθέσεις στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ανθρώπων."

"Η παγκόσμια κοινότητα, συγκλονισμένη από αυτήν την κτηνωδία, δεν θα πρέπει να επιτρέψει στους εξτρεμιστές να αμφισβητήσουν τις δημοκρατικές αξίες μας και να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων και ιδεών. Εκ μέρους του κυπριακού λαού, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και συμπαράσταση προς τις οικογένειες των θυμάτων και να διαβεβαιώσω τη γαλλική κυβέρνηση και το λαό της για την ειλικρινή αλληλεγγύη μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις