ΚΥΠΡΟΣ

Αλαλούμ με τη μείωση των επιτοκίων

Αλαλούμ με τη μείωση των επιτοκίων

Σε παρερμηνεία των δηλώσεων Γιωρκάτζη αποδίδει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων, ο Διευθυντής του Τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου.

«Αυτό που είχε πει η διοικητής, είναι ότι σε 15 μέρες, θα υποβληθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας έκθεση από ομάδα τεχνοκρατών στους οποίους έχει δοθεί εντολή από το ΔΣ, να υποβάλουν σκέψεις και προτάσεις με στόχο την μείωση των δανειστικών επιτοκίων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Σίγουρα, πρόσθεσε, μείωση των δανειστικών επιτοκίων σε 15 ημέρες είναι αδύνατη. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει ούτε αρμοδιότητα ούτε εξουσία να παρέμβει άμεσα στα δανειστικά επιτόκια.

Όπως είπε σε 15 ημέρες θα είναι έτοιμη η έκθεση των τεχνοκρατών, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορες σκέψεις και εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η έκθεση θα αξιολογηθεί από το ΔΣ και στη συνέχεια θα δοθούν οδηγίες.

Παράλληλα τόνισε ότι από τις 4 Νοεμβρίου, όταν και η Κύπρος βρίσκεται υπό την εποπτεία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, αρμοδιότητα για τις αποφάσεις που ενδεχομένως να επηρεάζουν τα κεφάλαια των τραπεζών, έχει η ΕΚΤ.

Αν οι εισηγήσεις των τεχνοκρατών, κατέληξε, δείξουν ότι επηρεάζονται τα κεφάλαια των τραπεζών, τότε μπαίνει στη μέση και το κεφάλαιο της διαβούλευσης μεταξύ ΚΤ και ΕΚΤ.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των επιτοκίων, ο Γιάγκος Δημητρίου είπε ότι δεν μπορούμε να μιλούμε για χρονοδιαγράμματα πριν ξεκαθαρίσει πρώτα το σκηνικό.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις