ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης-Γεωρκάτζη: Συζήτηση για επιτόκια, αναδιαρθρώσεις και δάνεια

Αναστασιάδης-Γεωρκάτζη: Συζήτηση για επιτόκια, αναδιαρθρώσεις και δάνεια

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε το πρωί της Τρίτης (3/2/2015)η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Στο επίκεντρο η μείωση των δανειστικών επιτοκίων, οι αναδιαρθρώσεις και η απλοποίηση στη χορήγηση δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια της τακτικής επαφής που επιδιώκει να έχει το Προεδρικό με την Κεντρική Τράπεζα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, συμφώνησαν στην ανάγκη να επισπευθούν οι διαδικασίες για μείωση των επιτοκίων με στόχο να δοθεί ανάσα στην αγορά.

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Διοικήτρια της Κεντρικής, συζήτησαν το φλέγον θέμα των επιτοκίων και φέρονται αποφασισμένοι να επισπεύσουν τις διαδικασίες για μείωσης τους προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη «ανάσα» στην αγορά.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να δοθούν οδηγίες από την Κεντρική Τράπεζα για απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης δανείων από τις τράπεζες, ώστε οι τράπεζες να μπορούν πιο εύκολα να δίνουν δάνεια.

Από κυβερνητικής πλευράς εκφράστηκε η διαφωνία σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των εγγυητών των δανείων που αναδιαρθρώνονται, καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται λανθασμένο από το προεδρικό.

Ερωτηθείς σχετικά ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ανασκοπήθηκε η πορεία της κυπριακής οικονομίας, αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν το θέμα της μείωσης των επιτοκίων όπως επίσης και η απλοποίηση διαδικασιών για νέα δάνεια από τις τράπεζες, η αναδιάρθρωση των δανείων, καθώς και άλλα θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο της τράπεζες και τους δανειολήπτες».
ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις