ΚΥΠΡΟΣ

Λακκοτρύπης: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησης της Noble

Λακκοτρύπης: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησης της Noble

Κανονικά συνεχίζονται εδώ και λίγες εβδομάδες οι διαδικασίες για την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη, δηλώνει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησης της Noble από την Κύπρο.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι "αυτή τη στιγμή και τις προηγούμενες μερικές εβδομάδες αρχίσαμε τη συζήτηση με την εταιρεία αναφορικά με το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη, δηλαδή προχωράμε στη φάση της εμπορικής εκμετάλλευσης".

"Πολλές από αυτές τις εταιρείες τους απασχολεί πως κινούνται οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου και αντιλαμβάνεστε είδαν τους τελευταίους μήνες τα έσοδα τους να μοιράζονται στα δυο, αλλά δεν μας τέθηκε σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο θέμα από την εταιρεία", συμπλήρωσε.

Πάντοτε υπάρχει προβληματισμός από τις εταιρείες, συνέχισε και πρόσθεσε ότι "όπως έρχονται τα ζητήματα θα τα βλέπουμε".

Σε ό,τι αφορά την Total, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι γίνεται η επεξεργασία του νομικού κειμένου από την νομική υπηρεσία και αναμένεται το τελικό κείμενο για να επέλθει η συμφωνία με την εταιρεία, η οποία ενδιαφέρεται να συνεχίσει γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες στο υποθαλάσσιο όρος του Eρατοσθένη.
ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων