ΚΥΠΡΟΣ

Ένας νεκρός από επίθεση με ρουκέτα

Ένας νεκρός από  επίθεση με ρουκέτα

Ενας 28χρονος έπεσε νεκρός από ρουκέτα, που δεν είχε στόχο τον ίδιο, αλλά κάτοικο της οικίας, όπου ο άτυχος νέος εκτελούσε χρέη φρουρού σε οικία.

Στόχος των δραστών φέρεται να ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, 37 ετών, γνωστός ως «Αλεξούι», ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν την Αστυνομία.

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος, 28 ετών ήταν από τη Λευκωσία. Παπαδόπουλος και εκτελούσε χρέη φρουρού της οικίας του Μαυρομιχάλη, όταν έγινε η επίθεση και βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο. Η ρουκέτα τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά και εξέπνευσε αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν, σε αυτοκίνητο έριξαν πυροβολισμό προηγουμένως με όπλο, τύπου Καλάσνικοφ. Ο "στόχος" τους, ήταν μέσα στο σπίτι, μαζί τη γυναίκα του, το παιδί του και έναν φίλο του, αλλά κανένας δεν τραυματίστηκε. Οι δράστες είχαν στοχεύσει το σπίτι, αλλά αστόχησαν, με αποτέλεσμα να πληγεί ο Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με μαρτυρία, που δόθηκε στην Αστυνομία, οι δράστες φέρονται να είναι δύο και διέφυγαν με αυτοκίνητο άσπρου χρώματος.

Μέχρι αργά χθες βράδυ (17/2/2015) διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα έκανε λόγο για σοβαρή εγκληματική ενέργεια.

Στη διάρκεια της νύχτας, είπε, ανακρίθηκαν κάποια άτομα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι ενοχοποιητικό εναντίον τους.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην Αστυνομία ο τρόπος που ενήργησαν οι δράστες, καθώς και η προέλευση του αντιαρματικού και πως κατέληξε στα χέρια τους.

Ο κ. Αγγελίδης επιβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Μαυρομιχάλης έχει μεγάλο ιστορικό.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις