ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Μήνυμα σε Ερντογάν μέσω Πούτιν - Επίσκεψη στο Μπαχρέιν

Αναστασιάδης: Μήνυμα σε Ερντογάν μέσω Πούτιν - Επίσκεψη στο Μπαχρέιν

Μήνυμα του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, για το Κυπριακό, ανέλαβε να διαβιβάσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» της Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η Ρωσία «για πρώτη φορά θα αποτελέσει το νέο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Κύπρου - Τουρκίας», ενώ παράλληλα επισημαίνει «ως νέο δεδομένο στις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας αναφορικά με το Κυπριακό» ότι «διατηρεί άριστες σχέσεις με την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο «είναι εύκολο να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, αν η Τουρκία ακυρώσει την παράνομη Navtex και αποδείξει ότι σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι το ενδεχόμενο διάλειμμα της εταιρείας ΕΝΙ για «τεχνικούς λόγους» στις έρευνές της στην κυπριακή ΑΟΖ, μπορεί να οδηγήσει σε επανέναρξη των συνομιλιών.

Επίσκεψη Αναστασιάδη στο Μπαχρέιν

Στο μεταξύ, για τη Μάναμα του Μπαχρέιν αναχωρεί το απόγευμα της Κυριακής (8/3) ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή του στο Μπαχρέιν, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με το Βασιλιά του Μπαχρέιν, Χαμάντ μπιν Ισά αλ Χαλίφα, με τον οποίο θα παρακαθίσουν επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, σε συνομιλίες. Στο πλαίσιο των συνομιλιών θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μπαχρέιν.

Ο Κύπριος πρόεδρος ς θα συναντηθεί επίσης με μέλη της κυπριακής κοινότητας στο Μπαχρέιν.

Σχετικές ειδήσεις