ΚΥΠΡΟΣ

Υπογράφηκαν σημαντικές συμφωνίες Μπαχρέιν-Κύπρου

Υπογράφηκαν σημαντικές συμφωνίες Μπαχρέιν-Κύπρου

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου- Μπαχρέιν, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Μπαχρέιν, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και η κατάσταση στην οικονομία, ήταν μεταξύ των συνομιλιών των αντιπροσωπειών Κύπρου - Μπαχρέιν στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στην Μάναμα.

Μεταξύ άλλων υπογράφηκε συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, έτυχε σήμερα (9/3/2015) επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Al Khalifa, στο Παλάτι, στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μάναμα.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε με τον Υπουργό Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Μπαχρέον Συμφωνία και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των Αεροπορικών Υπηρεσιών και Μνημόνιο Συναντίληψης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δεξίωση προς τα μέλη της κυπριακής κοινότητας στο Μπαχρέιν και ακολούθως θα παραστεί σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Μπαχρέιν κ. Στέφανος Ζαχαριάδης.

Σχετικές ειδήσεις