ΚΥΠΡΟΣ

Μυστήριο με «δολοφονία» υπόπτου από αστυνομικούς αναστατώνει τη Κύπρο(vid)

Μυστήριο με «δολοφονία» υπόπτου από αστυνομικούς  αναστατώνει τη Κύπρο(vid)

Οι Αρχές της Κύπρου διερευνούν περιστατικό καταδίωξης υπόπτου για ληστεία από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ύποπτος έχασε τη ζωή του από τα πυρά Αστυνομικών.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως αστυνομικοί άσκησαν βία με τη χρήση των όπλων και σκότωσαν τον ύποπτο. Η έρευνα, ωστόσο δεν κατέδειξε το πρόσωπο που είχε πυροβολήσει, καθώς οι πυροβολισμοί φαίνεται να προήλθαν από δύο περιπολικά της Αστυνομίας και 4-5 μέλη.

«Η αρχή απεφάνθη ότι ο θάνατος του προήλθε από την αστυνομία και ότι κακώς η Αστυνομία χρησιμοποίησε το περίστροφο με αποτέλεσμα να πεθάνει ένας νέος», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ευαγόρας Αναστασίου.

Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που υπάρχει ισχυρισμός για κακοποίηση ή παράπονο από πολίτες για μια υπόθεση, τότε η Αστυνομία ενημερώνει αρμοδίως τον Γενικό Εισαγγελέα και εκείνος με τη σειρά του αποφασίζει αν θα δώσει περαιτέρω οδηγίες προς την Ανεξάρτητη Αρχή. Η συγκεκριμένη υπόθεση είπε, διερευνήθηκε κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας, και κατέληξε σε συμπεράσματα.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις