ΚΥΠΡΟΣ

Μέχρι 15 Απριλίου οι φορολογικές δηλώσεις για ΦΠΑ

Μέχρι 15 Απριλίου οι φορολογικές δηλώσεις για ΦΠΑ

Η υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου της τρίτης κατηγορίας των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Φ.Π.Α. προσώπων, των οποίων η φορολογική περίοδος έληξε στις 28 Φεβρουαρίου 2015, μπορεί να γίνει μέχρι και την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, καθότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής τους, 10 Απριλίου 2015, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας, σε περίπτωση που η φορολογική δήλωση δεν φθάσει έγκαιρα στο Τμήμα Φορολογίας, τότε θα επιβληθεί χρηματική επιβάρυνση που ανέρχεται σε €51.

Υποδεικνύεται επίσης ότι τυχόν καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε οφειλόμενου φόρου προς τον Έφορο Φορολογίας συνεπάγεται την επιβολή πρόσθετου φόρου που ανέρχεται στο 10% του ποσού που παραμένει απλήρωτο μετά τις 15 Απριλίου 2015. Περαιτέρω καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε οφειλόμενου ποσού συνεπάγεται και την καταβολή τόκου προς 4% ετησίως.

Η υποβολή της Δήλωσης INTRASTAT για τον μήνα Μάρτιο 2015, μπορεί να γίνει μέχρι και την Τρίτη 14 Απριλίου 2015, λόγω του ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής, 10 Απριλίου 2015, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση που η Δήλωση INTRASTAT δεν φθάσει ηλεκτρονικά έγκαιρα στο Τμήμα Φορολογίας, τότε θα επιβληθεί χρηματική επιβάρυνση €15 για κάθε Δήλωση.

Εξάλλου, σε περίπτωση που κάποιο πρόσωπο δεν έχει παραλάβει ή έχει απωλέσει το έντυπο της Φορολογικής Δήλωσης, θα πρέπει να αποτείνεται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας για επανεκτύπωση του.

Για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο.

Για θέματα INTRASTAT, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα τηλέφωνα 22446183 και 22446217.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις