ΚΥΠΡΟΣ

Ένταση και μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή

Ένταση και μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα (2/4/2015) έξω από τη βουλή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οργανώσεις, οι οποίες διατρανώνουν με έντονο τρόπο την αντίδρασή τους ενάντια στην ψήφιση του 5ου νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις από την Ολομέλεια του Σώματος.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, ο Σύνδεσμος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΥΜΕΑ) η Ενωση Δανειοληπτών "Ευνομία" και η "Πολιτοφυλακή Κύπρου".

Εκ μέρους του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις η Ευγενία Μωϋσέως δήλωσε ότι "ο κόσμος είναι οργισμένος σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά γιατί αυτό που πάει να γίνει δεν είναι ό, τι καλύτερο και αν η Βουλή ψηφίσει το 5ο νομοσχέδιο προστατεύει τις τράπεζες και μετά θα ξεκινήσει το 'ξεσπίτωμα' για το οποίο δεν υπάρχει καμιά πολιτική εκ μέρους της Κυβέρνησης για το τι θα απογίνουν οι χιλιάδες των αστέγων".

"Δεν θέλουμε άστεγους στην Κύπρο, δεν φταίει ο κόσμος και ο λαός για ό,τι έγινε στην Κύπρο. Να πληρώσουν εκείνοι που φταίνε και πρώτα από όλα οι τραπεζίτες που επέφεραν την οικονομική κατάρρευση", είπε η κ. Μωϋσέως.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν τα συνθήματα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", "Βουλή ακούστε μας καλά, τα σπίτια μας δεν είναι για τα αρπακτικά", "Δεν τη φέραμε την κρίση εμείς, γιατί να την πληρώσουμε εμείς".

Στο χώρο της Βουλής βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη για αποτροπή επεισοδίων. Οι διαμαρτυρόμενοι απέκοψαν για δέκα περίπου λεπτά το δρόμο κοντά στα φώτα τροχαίας της Βουλής.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις