ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Ολόκληρο οπλοστάσιο εντόπισε σε διαμέρισμα η αστυνομία

Πάφος: Ολόκληρο οπλοστάσιο εντόπισε σε διαμέρισμα η αστυνομία

Γιάφκα οπλισμού εντόπισε η αστυνομία σε διαμέρισμα στην Κάτω Πάφο. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι είναι μέρος μεγάλου κυκλώματος που ασχολείται με διαρρήξεις. Ήδη εξετάζονται εργαστηριακά τα ανευρεθέντα για να ταυτοποιηθούν, ενδεχομένως, με εγκληματικές ενέργειες.

Η αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί (8/4/2015) συντονισμένη επιχείρηση σε σπίτια της περιοχής, μετά από ανώνυμη πληροφορία.

Σε έρευνα που έγινε σε οικία, εντοπίστηκε ο ένας εκ των ενοίκων της, ένας 29χρονος διανομέας φυλλαδίων, την ώρα που μετέβαινε σπίτι του.

Στην θέα των αστυνομικών ο 29χρονος προσπάθησε να διαφύγει στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας, ωστόσο έγινε κατορθωτή η σύλληψη του, αφού όμως πρόλαβε να τραυματίσει έναν αστυνομικό. Στη τσάντα που κρατούσε εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και μια κουκούλα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του στην παρουσία του αλλά και του συγκατοίκου του, 43 ετών, ανευρέθηκαν οπλισμός που αποτελείται από ένα πιστόλι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση, ένα καλάσνικοφ με τη φυσιγγιοθήκη του, ένα G 3 το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε διάρρηξη το Δεκέμβριο του 2014 στην Πάφο, ένας γεμιστήρας και μεγάλος αριθμός σφαιρών.

Επίσης στο διαμέρισμα των δύο προσώπων εντοπίστηκαν τα κλειδιά οχήματος πολυτελείας που είχε κλαπεί στην Τάλα, διόπτρες νυχτερινής οράσεως καθώς και κλοπιμαίες πινακίδες εγγραφής.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Πληροφορίες φέρουν τα συγκεκριμένα όπλα να προορίζονταν για χρήση σε ένοπλες ληστείες ή άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Όπως δήλωσε στο Sigmalive ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, υπαστυνόμος Νίκος Τσαππής, τα ανευρεθέντα όπλα φαίνεται να συνδέονται μέχρι τώρα σε πέντε υποθέσεις διαρρήξεων και εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Σχετικές ειδήσεις