ΚΥΠΡΟΣ

Σάλος στην Κύπρο:Γιατροί και κοινοτάρχης στο εδώλιο για ανθρώπινο εμπόριο

Σάλος στην Κύπρο:Γιατροί και κοινοτάρχης στο εδώλιο για ανθρώπινο εμπόριο

«Χειροπέδες» σε έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί και ένας κοινοτάρχης, πέρασε η αστυνομία, με την κατηγορία της εμπορίας προσώπων.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν χθες στο Κακουργιοδικείο, όπου καταχωρήθηκε υπόθεση με την οποία ουσιαστικά αρχίζει η δίκη.

Όπως δήλωσε στο Sigmalive η υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, Υπαστυνόμος Ρίτα Σούπερμαν, μετά από σχετική καταγγελία κινητοποιήθηκε το CID Λευκωσίας και το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Πρόσωπων με αποτέλεσμα την εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας προσώπων. Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύονταν τους Ινδούς, αφού τους αποσπούσαν χρήματα τάζοντας τους εργασία στην Κύπρο και στη συνέχεια τους άφηναν στο έλεος του θεού. Οι Ινδοί πλήρωναν μεγάλα ποσά (περίπου 10,000 ευρώ ο καθένας) με υποσχέσεις για εργασία με καλές αμοιβές.

Η υπόθεση

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι έφερναν στην Κύπρο Ινδούς, τους οποίους ενέγραφαν ως οικιακούς βοηθούς κύπριων υπέρβαρων ασθενών, οι οποίοι "ασθενείς" ωστόσο, όχι μόνο δεν είχαν ιδέα, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν καν ασθενείς.

Γυναίκα ο «εγκέφαλος»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «εγκέφαλος» της υπόθεσης είναι γυναίκα από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Η ύποπτος προμηθευόταν ταυτότητες Κυπρίων, τις οποίες στη συνέχεια παραχωρούσε στους γιατρούς, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά ότι οι Κύπριοι "εργοδότες" ήταν ασθενείς και χρειάζονταν άντρες οικιακούς βοηθούς.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι μεταξύ άλλων 18 Ινδοί εκ των οποίων οι 6 αναγνωρίστηκαν ως θύματα ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται αφού βρίσκονται πλέον παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων επιχείρησαν να επηρεάσουν τις Αρχές ώστε να αποφύγουν τη δίκη.

ΠΗΓΗ Sigmalive.com