ΚΥΠΡΟΣ

Υπονοούμενα Αναστασιάδη σε Κληρίδη για ολιγωρία στην εκτέλεση της αποστολής του

Υπονοούμενα Αναστασιάδη σε Κληρίδη για ολιγωρία στην εκτέλεση της αποστολής του

Λακωνική αλλά αυστηρή επιστολή απηύθυνε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη το βράδυ της Τετάρτης (15/4/2015), με υπονοούμενα για ολιγωρία στην εκτέλεση της αποστολής του.

Η λακωνική επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Ως ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θεματοφύλακας του Συντάγματος θεωρώ πως η απαξίωση της υβριστικού περιεχομένου επιστολής σας είναι η μόνη αρμόζουσα.

«Δεν θα παραλείψω εντούτοις να σας καλέσω όπως αξιοποιήσετε τη βοήθεια που η Πολιτεία σας παραχώρησε προκειμένου το ταχύτερο να προσαχθούν επιτέλους, ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή του κράτους».

Η τελευταία παράγραφος αναφέρεται στην καθυστέρηση που παρατηρείται -παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της Νομικής Υπηρεσίας για σύντομη κατάληξη- στην ολοκλήρωση των ποινικών ανακρίσεων για τον εντοπισμό και παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου.

Αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι το κράτος παραχώρησε ένα σημαντικό κονδύλι στη Νομική Υπηρεσία για την αγορά λογισμικού που υποτίθεται ότι θα συνέβαλλε στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, απαντώντας στην πρωινή επιστολή του κ. Αναστασιάδη που τον πληροφορούσε ότι δεν θα προχωρούσε σε διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο ανακριτών για να διερευνήσουν καταγγελία του υπό κατηγορία τελούντος Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για καθυστέρηση στη διεκπεραίωση υποθέσεων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση, είχε κατηγορήσει ευθέως τον πρόεδρο ότι με τη στάση του ενθάρρυνε τον κ. Ερωτοκρίτου να μετατραπεί από κατηγορούμενος σε κατήγορο και κατέληξε με τη λέξη «Ντροπή» για να χαρακτηρίσει το γεγονός.

Επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν έγραψε την επιστολή του εν βρασμώ αλλά συνειδητά και επιλέγοντας τις φράσεις του.

Σχετικές ειδήσεις