ΚΥΠΡΟΣ

Διαγωνισμός για το λιμάνι Λεμεσού

Διαγωνισμός για το λιμάνι Λεμεσού

Εντός του Μαϊου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι Λεμεσού σε ιδιώτη επενδυτή, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης, συνοδευόμενος από τους συμβούλους του Υπουργείου, ξεκίνησε την Τρίτη ένα γύρο ενημέρωσης των κομμάτων γύρω από τη διαδικασία ανάθεσης των εμπορικών δραστηριοτήτων του βασικού εμπορικού βραχίονα της Κύπρου, καθώς θα πρέπει να προηγηθούν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις πριν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

«Είναι μια διαδικασία η οποία προχωρά. Θέλουμε να προχωρήσει μέσα στον επόμενο μήνα και να μπορέσουμε να βγούμε σε προσφορές και για αυτό το λόγο ενημερώνουμε τα κόμματα», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Δημητριάδης είπε πως η μέθοδος που έχει επιλεγεί αφορά τη σύμβαση παραχώρησης (concession). Πρόσθεσε ότι δεν έχουν καταλήξει στη χρονική διάρκεια της σύμβασης, προσθέτοντας όμως ότι θα είναι γύρω στα 25 με 30 χρόνια.

«Εμείς ευελπιστούμε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα προχωρήσουμε με την προκήρυξη του λιμανιού», είπε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Συλλούρης είπε πως το ΕΥΡΩΚΟ θεωρεί πως η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν, «όταν μάλιστα από την πληροφόρηση που είχαμε σήμερα γίνεται χρήση μόνο του 25% του λιμανιού».

«Αντιλαμβάνεστε», πρόσθεσε, «o τριπλασιασμός της χρήσης του λιμανιού και με το σωστό τρόπο θα φέρει πολύ περισσότερα έσοδα στο κράτος».

Ερωτηθείς αν με την ανάθεση σε ιδιώτη επενδυτή θα επιτευχθεί μεγαλύτερη πληρότητα του λιμανιού ώστε να αυξηθούν και τα έσοδα προς το κράτος, ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε πως δεν είναι μόνο θέμα εσόδων προς το κράτος, αλλά είναι και θέμα οικονομικής δραστηριότητας.

«Πιστεύουμε ότι με αυτή τη διαδικασία θα πετύχουμε τα λιμάνια μας να δουλεύουν με αποτελεσματικό τρόπο και να αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα στον τόπο μας», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις