Εμπλοκή ΕΕ στις συνομιλίες στην ατζέντα Αναστασιάδη-Γιούνκερ

Newsroom Newsroom

Εμπλοκή ΕΕ στις συνομιλίες στην ατζέντα Αναστασιάδη-Γιούνκερ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και  του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη Λετονία, θα βρεθεί το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις μετά και την επανέναρξη των συνομιλιών.

Οι δύο άντρες θα συναντηθούν αργά σήμερα (21/5/2015) το απόγευμα στη Ρίγα της Λετονίας για την τέταρτη Σύνοδο της ΕΕ για την Ανατολική Εταιρική Σχέση που πραγματοποιείται στις 21 με 22 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, Αναστασιάδης και Γιούνκερ θα συζητήσουν και το θέμα της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στις συνομιλίες.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να έχει και κατ' ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά την συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου που θα έχουν το Σάββατο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι λεπτομέρειες για τη συνάντηση θα ανακοινωθούν αύριο το μεσημέρι.

Τη Σύνοδο της ΕΕ θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η επαναβεβαίωση της σημασίας της εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και των ανατολικών της εταίρων, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύει στη Ρίγα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved