ΚΥΠΡΟΣ

Ντενκτάς: «Αγγλοαμερικανικές πιέσεις για Κυπριακό»

Ντενκτάς: «Αγγλοαμερικανικές πιέσεις για Κυπριακό»

Ο πρόεδρος του "Δημοκρατικού Κόμματος - Εθνικές Δυνάμεις (DP-UG)" στα ΚατεχόμεναΣερντάρ Ντενκτάς, έκανε λόγο για προσπάθεια των Αγγλοαμερικανών να ασκήσουν μεγάλη πίεση , ώστε το θέμα του Κυπριακού να τελειώνει με μια συμφωνία.

Αναλυτικότερα, τόνισε πως οι Ε/κ μπορεί να αναγκαστούν σε μια συμφωνία, παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως δεν θέλουν, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα "Κίπρισλι".

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ δεν έχουν καμία πρόθεση να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά η πίεση θα ασκείται και στις δύο πλευρές.

"Αυτή η εκστρατεία έχει ξεκινήσει, θα είναι όπως κατά τη διάρκεια του Σχεδίου Ανάν". Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, είναι και οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο με την τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Εξηγώντας την ανησυχία του σχετικά με μια συμφωνία που οι δύο πλευρές δεν θα είναι πολύ πρόθυμες να αποδεχθούν, ο κ. Ντενκτάς αναρωτήθηκε αν μια τέτοια συμφωνία θα οδηγήσει σε λύση ή σε σύγκρουση. Επανέλαβε τη θέση του υπέρ μιας ομοσπονδίας, "που θα δημιουργηθεί από δύο κράτη", σημειώνοντας ότι "τα δύο κράτη είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για το σύμβολο της ισότητας μας".

Ο Σερντάρ Ντενκτάς ζήτησε όπως δημοσιοποιηθούν οι χάρτες των 28 ναρκοπεδίων στον Πενταδάκτυλο.

Ο "λαός", είπε, πρέπει να γνωρίζει εάν αυτά τα ναρκοπέδια υπάρχουν και εάν έχουν καθαριστεί από τις "δυνάμεις ασφαλείας" στο παρελθόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις