ΚΥΠΡΟΣ

Ντράγκι: Κάτω τα χέρια από τα pc της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Ντράγκι: Κάτω τα χέρια από τα pc της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έκανε παρέμβαση προς τη Λευκωσία, με αφορμή την πρόσφατη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγγράφων από τα γραφεία της διοικήτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και των στενών συνεργατών της.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απέστειλε πριν από μερικές μέρες επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την οποία του υποδεικνύει ότι η έρευνα των αστυνομικών ανακριτών στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου παραβιάζει κατάφωρα τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα τον καλεί να παρέμβει έτσι ώστε οι διωκτικές αρχές να επιστρέψουν πάραυτα τα έγγραφα και τα αντίγραφα των σκληρών δίσκων που παραλήφθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Αναστασιάδης απάντησε αμέσως στην επιστολή, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τις πρόνοιες του Συντάγματος που ορίζουν με σαφήνεια τη διάκριση των τριών εξουσιών. Πάντως η ΕΚΤ φέρεται αποφασισμένη να οδηγήσει το θέμα που προέκυψε με την αστυνομική έρευνα στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις