ΚΥΠΡΟΣ

Λιλλήκας καλεί Αναστασιάδη να μην πάει κατεχόμενα

Λιλλήκας καλεί Αναστασιάδη να μην πάει κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε σήμερα (9/6/2015) πως “διαπιστώνουμε, ότι στην πορεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι κάποιες κινήσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν μεγάλη πολιτική σημασία και συμβολισμό”.

Δεν είναι νοητό ο αρχηγός του κράτους να επισκέπτεται τα κατεχόμενα εδάφη της χώρας του για να πιει καφέ ή για να λάβει μέρος σε μια εκδήλωση. Τέτοιες κινήσεις στέλλουν διεθνώς το μήνυμα ότι είτε δεν μας ενοχλεί η παρουσία του κατοχικού στρατού, είτε θεωρούμε ότι αυτά τα εδάφη δεν τελούν υπό κατοχή αλλά υπό άλλη διοίκηση η οποία τυγχάνει της δικής μας αποδοχής”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Πρόσθεσε πως “δεν υπάρχει άλλη περίπτωση στην παγκόσμια ιστορία που ο αρχηγός ενός κράτους έκανε κοινωνικές επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη της χώρας του”.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “να προβληματιστεί σοβαρά προτού κάνει την όποια επόμενη κίνηση του”.

Ανέφερε πως “υποβαθμίζοντας τέτοια ζητήματα, ξεκινήσαμε με επίσκεψη των Βρετανών Υπουργών στα κατεχόμενα, ακολούθησε η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ και φτάσαμε στην επίσκεψη του Αμερικάνου Αντιπροέδρου”.

Είναι με τέτοιες κινήσεις, είπε ο κ. Λιλλήκας, “που αναβαθμίζεται το ψευδοκράτος, που αποκρύβεται ο κατοχικός χαρακτήρας του προβλήματος και καθιερώνεται το Κυπριακό ως δικοινοτική διαφορά, εξέλιξη που πιστεύω ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανένας στο Εθνικό Συμβούλιο θα ήθελε”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ως Συμμαχία Πολιτών “καλωσορίσαμε την εκλογή του κ. Ακιντζί στην ηγεσία των Τ/κ ως μια θετική εξέλιξη και σημειώσαμε ότι είναι προτιμότερο οι διαπραγματεύσεις να διεξάγονται σ’ ένα καλό κλίμα παρά σε συνθήκες έντασης και αντιπαράθεσης”.

Παράλληλα, είπε καταλήγοντας, επί του θέματος, “στηρίξαμε ότι η υιοθέτηση ΜΟΕ δεν θα πρέπει να υποκαταστήσουν τη λύση, δεν θα υποβαθμίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν θα αναβαθμίζουν το ψευδοκράτος”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις