ΚΥΠΡΟΣ

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει χάσμα στις θέσεις της Ελλάδας και των Θεσμών

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει χάσμα στις θέσεις της Ελλάδας και των Θεσμών

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, υποστήριξε πως υπήρχαν «κάποιες διαφορές» οι οποίες ήλπιζε «ότι μέσα από διαπραγμάτευση και λαμβάνοντας όλοι υπόψη τις συνέπειες μίας αποτυχίας θα γεφυρώνονταν».

Για τις προτάσεις των θεσμών, ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν πρέπει να στηρίζονται στην αυστηρή λιτότητα, ούτε στην επιβολή νέων φορολογιών» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αφαιρεθεί το βάρος που φορτώθηκαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν και κινήσεις για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. Όπως είπε, ήδη, έγιναν κάποιες σημαντικότατες κινήσεις και η «Κύπρος έχει πληρώσει τίμημα τεσσεράμισι δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με τον Χάρη Γεωργιάδη, πρόθεση του Eurogroup ήταν να δοθεί παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα και γι' αυτό υπήρχε προγραμματισμένη σύνοδος το περασμένο Σάββατο, 27 Ιουνίου.

Τελικά, αυτό δεν κατέστη δυνατό «επειδή δεν υπήρξε προσυμφωνία με τους θεσμούς, γεγονός που θα έδινε στο Eurogroup το πράσινο φως για να λάβει την πολιτική απόφαση παράτασης του προγράμματος, ώστε να οδηγηθεί για έγκριση στα εθνικά συμβούλια και να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας» συμπλήρωσε.

Ο Χάρης Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι θέση της Κύπρου ήταν να δοθεί παράταση και επανειλημμένως είχε διαμηνύσει ότι δεν μπορεί μία χώρα που βρίσκεται εκτός αγορών να βρίσκεται ταυτόχρονα και εκτός προγράμματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων