ΚΥΠΡΟΣ

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Μειώσεις επιτοκίων

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Μειώσεις επιτοκίων

Μειώσεις σημειώθηκαν στα καταθετικά αλλά και τα περισσότερα δανειστικά επιτόκια το Μάιο με εξαίρεση τα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία για το Μάιο που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της για τις κυριότερες εξελίξεις των νέων συμβάσεων δανείων και καταθέσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, «το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά μειώθηκε στο 1,65% σε σύγκριση με 1,75% τον προηγούμενο μήνα».

«Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε επίσης μείωση υποχωρώντας στο 1,63% σε σύγκριση με 1,72% τον προηγούμενο μήνα», προστίθεται.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια δανείων, «το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια υποχώρησε στο 4,27% σε σύγκριση με 4,84% τον προηγούμενο μήνα».

«Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας μειώθηκε στο 3,46% σε σύγκριση με 3,68% τον προηγούμενο μήνα», σημειώνεται.

Συμπληρώνεται ότι και «το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. κατέγραψε μείωση πέφτοντας στο 5,09% σε σύγκριση με 5,40% τον προηγούμενο μήνα».

Αντίθετα, αναφέρεται, «το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. αυξήθηκε στο 4,31% σε σύγκριση με 3,80% τον προηγούμενο μήνα».

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις