ΚΥΠΡΟΣ

Συμφωνία-Ομήρου: Επώδυνη η συμφωνία για την Ελλάδα

Συμφωνία-Ομήρου: Επώδυνη η συμφωνία για την Ελλάδα

«Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των θεσμών κατέληξαν σε μια άκρως επώδυνη συμφωνία για τον ελληνικό λαό», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Επισημαίνει ότι η ακραία στάση ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης έναντι της Ελλάδας, με προτάσεις που είχαν αποκλειστικό σκοπό να μειώσουν τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα της χώρας, καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές της Ευρώπης, εξηγώντας ότι ο αυταρχισμός και οι επιδιώξεις ορισμένων κύκλων θέτουν σε αμφιβολία την ενότητα της ίδιας της Ευρωζώνης.

«Όταν μέσα σε τρία χρόνια δύο χώρες μέλη της νομισματικής ένωσης αναγκάζονται να επιβάλουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, στις διαπραγματεύσεις γίνονται προτάσεις για αποξένωση περιουσιακών στοιχείων μιας χώρας και προτείνεται προσωρινή έξοδος από το Ευρώ, τότε το οικοδόμημα που ονομάζεται Ευρωζώνη έχει σημαντικά δομικά προβλήματα» υποδεικνύει.

Σημειώνει πως η σημερινή μέρα είναι μέρα προβληματισμού για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, αλλά και ότι τα μέτρα που επιβάλλονται είναι υφεσιακά, γι' αυτό το λόγο θα πρέπει ταυτόχρονα να ενεργοποιηθούν τάχιστα οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με αναπτυξιακά κεφάλαια.

«Επιπλέον, είναι απαραίτητη η σταδιακή αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος της χώρας ώστε να μπορέσει να κινηθεί η πραγματική οικονομία» προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις