ΚΥΠΡΟΣ

Πανηγύρια την Κυριακή στα κατεχόμενα για την εισβολή

Πανηγύρια την Κυριακή στα κατεχόμενα για την εισβολή

Απο την Κυριακή 19 Ιουλίου θα αρχίσουν τα πανηγύρια στα κατεχόμενα ενόψει των εορτασμών για την εισβολή, που θα κορυφωθούν την Δευτέρα, 20 Ιουλίου με την στρατιωτική παρέλαση που φέτος θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα αντί το πρωί, στην παρουσία και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι εορτασμοί θα αρχίσουν με 21 πυροβολισμούς το μεσημέρι της Κυριακής και την ομιλία του Μουσταφά Ακιντζί στον Μπαϊράκ. Η στρατιωτική παρέλαση την Δευτέρα θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, ενώ στις 20.30 την ίδια μέρα ο Τ/κ ηγέτης θα δώσει δεξίωση στο “προεδρικό”.

Στο πλαίσιο των εορτασμών ο Τζεμ Καραμπάι, Τούρκος δύτης που κατέχει το ρεκόρ περισσότερης ώρας κάτω από το νερό (192 ώρες 19 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα) θα προσπαθήσει κάτι ανάλογο αύριο το πρωί εισερχόμενος σε παραλία της Κερύνειας.

Ένα υποβρύχιο, μια άκατος και μία κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα αγκυροβολήσουν την Κυριακή στην Κερύνεια, ενώ μια φρεγάτα θα βρίσκεται στα ανοικτά. Την ίδια μέρα η ομάδα “τουρκικά αστέρια” της πολεμικής αεροπορίας θα πραγματοποιήσουν επίδειξη επίσης στην Κερύνεια.

Εκδηλώσεις θα υπάρξουν και στις άλλες πόλεις στις 20 Ιουλίου. Στις 21 Ιουλίου στην κατεχόμενη Κυθρέα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα θύματα της Αλαμινού και την επομένη για τους Τ/κ του Άγιου Ανδρόνικου. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις για τους νεκρούς σε Έγκωμη και και Αγγολέμι.

Όπω επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, εκδηλώσεις για την εισβολή θα πραγματοποιηθούν και στη Μερσίνη της Τουρκίας ενώ μια αντιπροσωπεία της “ένωσης ηρώων ΤΜΤ Κύπρου” βρίσκεται ήδη εκεί από τις 13 του μηνός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις