ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Νέο πολιτικό κίνημα

Κατεχόμενα: Νέο πολιτικό κίνημα

Μια νέα κίνηση η οποία υποστηρίζει τη λύση, που θα βασίζεται σε δύο ιδρυτικά κρατίδια με τις εγγυήσεις της Τουρκίας, ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, πρόκειται για πολιτικό κίνημα και όχι κόμμα, που δεν θα απεμπολεί κεκτημένα δικαιώματα των Τ/κ και δεν θα επιτρέπει οι Τ/κ να καταστούν μειονότητα.

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της κίνησης είναι οι: Γιουσούφ Σουϊτσμέζ (πρώην “διευθυντής” του “τμήματος” θρησκευτικών υποθέσεων), Αχμέτ Τζενέτογλου, Ερχάν Αρικλί, Μουσταφά Ερμπιλέν, Μουσταφά Οζντεϊρμεντζί, Αχμέτ Ντιργκέν, Ντουλαρί Ελάλ, Αρίφ Οζμπαϊράκ, Εμινέ Νταγκγιαράν, Μεχμέτ Ταντζέρ.

Η κίνηση ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο και σε διάσκεψη Τύπου αναφέρθηκε ότι παρά τα 41 χρόνια από την “ειρηνευτική επιχείρηση”, όπως χαρακτηρίζεται η τουρκική εισβολή, ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του στο κατοχικό καθεστώς, έχει χωριστεί σε παλιά και νέα γενιά Κυπρίων και το ψευδοκράτος εκλαμβάνεται πλέον ως εμπόδιο στη διευθέτηση.

Στην ιδρυτική ανακοίνωσή τους αναφέρεται επίσης ότι οι συζητήσεις για το περιουσιακό έχουν προκαλέσει αναταραχή και ενισχύουν την ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της κίνησης ώστε το κοινό να μην παραπληροφορείται γι' αυτά τα θέματα.

Πηγή: KYΠΕ

Σχετικές ειδήσεις