ΚΥΠΡΟΣ

Λάρνακα: 6 χρόνια φυλάκιση σε 38χρονο που χτυπούσε τη συμβία του

Λάρνακα: 6 χρόνια φυλάκιση σε 38χρονο που χτυπούσε τη συμβία του

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε σήμερα (5/8/2015)το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου στον Χριστάκη Πόγγουρο, 38 χρόνων, από τα Λειβάδια, ο οποίος καταδικάστηκε μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης και της απειλής εναντίον πρώην συμβίας του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο Πόγγουρος συμβίωνε από τον Νοέμβριο του 2014 με 28χρονη, μητέρα ενός 7χρονου κοριτσιού στην οικία του στα Λειβάδια. Η 28χρονη όπως και ο Πόγγουρος ήταν χρήστες ναρκωτικών, με τον 38χρονο να προμηθεύει τα ναρκωτικά στη κοπέλα χωρίς να παίρνει χρήματα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο από τον Δεκέμβριο του 2014 ο 38χρονος κτυπούσε την παραπονούμενη, της έπαιρνε το κινητό τηλέφωνο για να μην επικοινωνεί με την οικογένεια της και την φοβέριζε πως εάν τον εγκατέλειπε θα επιδεινώνονταν τα πράγματα για την ίδια και το παιδί της.

Σε μία περίπτωση, η γυναίκα διέφυγε και παρέμεινε στο σπίτι του πατέρα της για τρεις μέρες, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στον 38χρονο επειδή τον αγαπούσε, για να πάρει τη δόση της σε ναρκωτικά και γιατί αυτός της τηλεφωνούσε διαρκώς απειλώντας την για τη ζωή της.

Ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κτυπά βίαια, ενώ μια φορά προέταξε μαχαίρι απειλώντας την.

Σε άλλη περίπτωση η κοπέλα υπέστη βαριά σωματική βλάβη από τα κτυπήματα, δηλαδή κατάγματα πλευρών και τραύματα στη μύτη, το στόμα, τα χέρια και τα δύο της αυτιά. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στα δύο αυτιά.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε στο Κακουργιοδικείο ότι ο 38χρονος βαρύνεται με δύο προηγούμενες καταδίκες. Η πρώτη αφορά υπόθεση για διάρρηξη κατοικίας με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος και κλοπή, με το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα να επιβάλλει τον Νοέμβριο του 2002 ποινές φυλάκισης 3,5 χρόνων και 3 χρόνων αντίστοιχα. Για την υπόθεση αυτή ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2004 κατόπιν προεδρικής χάρης.

Η δεύτερη καταδίκη αφορά υπόθεση για κατηγορίες που αφορούσαν σε καλλιέργεια, κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να επιβάλλει στον 38χρονο, τον Νοέμβριο του 2005 ποινή φυλάκισης 11 ετών. Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2011 και πάλι με προεδρική χάρη.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στον Χριστάκη Πόγγουρο συντρέχουσες ποινές φυλάκισης έξι χρόνων για δύο κατηγορίες βαριάς σωματικής βλάβης, ποινή τριών ετών στην κατηγορία για ψυχική βλάβη και ποινή ενός έτους στην κατηγορία για απειλή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις