ΚΥΠΡΟΣ

Μαυρογιάννης- Ναμί: Ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Μαυρογιάννης- Ναμί: Ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Σε γενικό απολογισμό της έως τώρα εργασίας τους θα προβούν σήμερα (7/8/2015) οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, παρουσία του Έσπεν Μπαρθ Αίντε.

Όπως δήλωσε στο ράδιο πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης, οι δυο Διαπραγματευτές θα συναντηθούν ξανά στις 25 Αυγούστου, ώστε να προετοιμάσουν τις δύο επόμενες συναντήσεις Αναστασιάδη- Ακιντζί που είναι προγραμματισμένες για την 1η και 14 Σεπτεμβρίου.

Χθες, παρουσία των δυο Διαπραγματευτών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις τεσσάρων τεχνικών επιτροπών. Περιουσιακού, οικονομικών επιχειρηματικών θεμάτων και ισότητας των φύλων.

Στο μεταξύ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για λύση του κυπριακού.

Σε δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο και κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλιέτ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα είναι έκπληξη να ετοιμαστεί ένα σχέδιο λύσης, με τα σημεία που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν τέθηκε από οποιονδήποτε θέμα, για χρονοδιάγραμμα.

Το πότε είπε, θα καταστεί εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο εξαρτάται από τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Μουσταφά Ακιντζί για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αυτή είναι θέση της Τουρκικής πλευράς και έχει υποβληθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον ηγέτη των Τ/Κ. Ωστόσο σημείωσε, δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Σχετικές ειδήσεις