ΚΥΠΡΟΣ

Αγία Νάπα: Πάει για νέο ρεκόρ Γκίνες με ζεϊμπέκικο

Αγία Νάπα: Πάει για νέο ρεκόρ Γκίνες με ζεϊμπέκικο

Ο Δήμος Αγίας Νάπας την Κυριακή θα προσπαθήσει στις 27 Σεπτεμβρίου να κερδίσει ένα νέο ρεκόρ, με το ζεϊμπέκικο του Μάνου Λοΐζου, που έντυσε μουσικά την ταινία «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «τα τελευταία χρόνια μετά το τέλος του Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, που ολοκληρώνεται γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, προσπαθούμε να καταρρίπτουμε ένα ρεκόρ Γκίνες, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όχι μόνο Κυπρίων αλλά και ξένων τουριστών. Αυτή μας η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με το συρτάκι στην παραλία της Αγίας Νάπας, συνεχίσαμε με τον καλαματιανό, το ρωσικό χορό καλίνγκα και τον ζορμπά».

Φέτος, συνέχισε, «θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε το ρεκόρ με το ζεϊμπέκικο που είναι ένας χορός καθαρά ελληνικός. Το ζεϊμπέκικο είναι ένας χορός που ακροβατεί, που ισορροπεί ανάμεσα στο πνεύμα και στην ύλη, μετουσιώνοντας και τα δύο σε έκσταση, ένας χορός εσωτερικός, μοναχικός, ένας χορός γεμάτος λεβεντιά».

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα ικανοποιηθούν και θα εντυπωσιαστούν από την παρουσίαση και την όλη προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ. Ευελπιστούμε ότι η προώθηση που θα πάρουμε από αυτή την προσπάθεια, θα είναι πολύ μεγάλη και εξαιρετική, όχι μόνο για τον Δήμο Αγίας Νάπας και την περιοχή της Αμμοχώστου, αλλά και για την Κύπρο γενικότερα».

Φέτος, συνέχισε, «η προσπάθεια θα καταβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στην Πλατεία Σεφέρη στην Αγία Νάπα και στόχος είναι να καταρρίψουμε το ρεκόρ Γκίνες με το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Το συγκεκριμένο ζεϊμπέκικο είναι από τα γνωστότερα στην Κύπρο και την Ελλάδα και η επιλογή του έγινε ακριβώς επειδή είναι πασίγνωστο και έχει χορευτεί από χιλιάδες κόσμου σε διάφορες εκδηλώσεις ανά το παγκόσμιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις