ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη

Στην Κύπρο τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη

Η Κύπρος κατέχει την καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή, λαμβανομένου υπόψη ότι το νησί διαθέτει τα περισσότερα 5* ξενοδοχεία στην Ευρώπη, κατά αναλογία πληθυσμού.

"Με την ξενοδοχειακή υποδομή που έχει η Κύπρος μπορεί να προσελκύσει όλα τα είδη τουρισμού είτε αυτός είναι συνεδριακός, ιατρικός, αθλητικός τουρισμός κ. ά., αφού υπερέχουμε όλων των ανταγωνιστικών μας προορισμών σε αυτή την πτυχή" δηλώνει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Άγγελος Λοΐζου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στο ΚΥΠΕ από τον Τουριστικό Λειτουργό του ΚΟΤ Κωνσταντίνο Τσιάππα, η Κύπρος αυτή τη στιγμή διαθέτει 26 – 5* ξενοδοχεία με 12.040 κλίνες, 58 - 4* ξενοδοχεία με 21.805 κλίνες, 78 – 3* ξενοδοχεία με 15.902 κλίνες, 42 – 2* ξενοδοχεία με 3.588 κλίνες και 22 – 1* ξενοδοχεία με 975 κλίνες. Το σύνολο των ξενοδοχείων αστέρων είναι 226 με 54.310 κλίνες.

Τις περισσότερες κλίνες διαθέτει η ελεύθερη Αμμόχωστος και στη συνέχεια η Πάφος, με τη Λεμεσό να ακολουθεί.

Δεν είναι όμως, μόνο οι ξενοδοχειακές κλίνες. Η ξενοδοχειακή υποδομή επεκτείνεται σε οργανωμένα διαμερίσματα Α', Β' και Γ' τάξης, τουριστικά χωριά Α' και Β' τάξης, τουριστικές επαύλεις, παραδοσιακές οικοδομές, ξενώνες, κατασκηνώσεις και άλλα καταλύματα.

“Αναλογικά είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει τόσα πολλά 5* ξενοδοχεία. Παίρνουμε τα σχόλια από τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων - οι οποίοι κάνουν διάφορες έρευνες μεταξύ των χιλιάδων πελατών τους - και λένε ότι η υποδομή μας στην Κύπρο είναι παρασάγγας ανώτερη από όλους τους ανταγωνιστικούς προορισμούς. Έχουμε τα πάντα από πλευράς ξενοδοχειακής υποδομής”, λέει ο κ. Λοΐζου.

Ερωτηθείς αν θα ήταν καλύτερα να έχουμε πιο λίγα 5* ξενοδοχεία, δεδομένου του γεγονότος ότι οι τουρίστες που έρχονται πλέον λόγω και της οικονομικής χρήσης αφήνουν λιγότερα έσοδα, ο κ. Λοΐζου ανέφερε ότι “θα ήταν το τραγικότερο λάθος που θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος”.

Σε σχέση με τον τουρισμό αυτούς τους μήνες, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ αναφέρει ότι “πάμε αρκετά καλά”.

Έχουμε αύξηση μέχρι τέλος Ιουνίου, περιμένουμε τα αποτελέσματα του Ιουλίου, τα οποία αναμένουμε να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, που ήταν ένας καλός μήνας και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αυξήσεις στους υπόλοιπους μήνες”, καταλήγει.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις