ΚΥΠΡΟΣ

Ενίσχυση του τουρισμού στα Κατεχόμενα

Ενίσχυση του τουρισμού στα Κατεχόμενα

Το ενδεχόμενο μονοήμερων εκδρομών τουριστών από την Τουρκία από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα μελετηθεί στο πλαίσιο των ΜΟΕ, σύμφωνα με το μέλος του “συνδέσμου” τ/κ ταξιδιωτικών πρακτόρων (KITSAB), Οζμπέκ Ντεντέκορκουτ.

Όπως γράφει η τ/κ εφημερίδα “Κίπρις”, ο κ. Ντεντέκορκουτ είπε πως εάν αυτό γίνει σωστά και οι διελεύσεις γίνονται χωρίς πρόβλημα, τότε θα συμβάλει στην οικονομία της χώρας σε μεγάλο βαθμό. “Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες στην Τουρκία που δίνουν και την ψυχή τους για να δουν την νότια Κύπρο. Θέλουν να περάσουν στο νότο για να δουν είτε το Χαλά Σουλτάν και άλλα ιστορικά μέρη, είτε απλά για διασκέδαση”.

Θα είναι καινοτομία, είπε, να υπήρχαν πακέτα 2-3 ημερών για τους εκ Τουρκία επισκέπτες, εκ των οποίων η μία μέρα τουλάχιστον, θα περιλάμβανε επίσκεψη στο Χαλά Σουλτάν, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Τις άλλες μέρες, συμπλήρωσε, θα έβλεπαν τις ομορφιές της “βόρειας” Κύπρου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην Τ/κ διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας πως το είχε αναφέρει κατά τις διασταυρούμενες επισκέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί, όταν ο ίδιος πήγε στην Αθήνα. Αλλά, είπε, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνέδεσε όλα τα ΜΟΕ με την επιστροφή των Βαρωσίων και το θέμα δεν είχε προχωρήσει.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις