ΚΥΠΡΟΣ

Κίπρις: Πρόβλημα στο άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

Κίπρις: Πρόβλημα στο άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

Το κώλυμα στο άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας είναι ο δρόμος, καθώς - σύμφωνα με την Κίπρις – η ελληνοκυπριακή πλευρά ζητεί όπως χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος δρόμος ενώ “κύκλοι ασφαλείας” - όπως αναφέρεται - επιμένουν πως λόγω των γεγονότων του 1996 και της δολοφονίας του Σολωμού Σολωμού εκεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί άλλη οδός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο ηγέτες έλαβαν μεν την απόφαση για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου αλλά αυτό μάλλον θα πάρει πολύ.

Σύμφωνα με το μέλος της τ/κ πρωτοβουλίας Αμμοχώστου, Σερντάρ Ατάι, το πρόβλημα προέρχεται από τις ανησυχίες των “αρχών ασφαλείας” ότι οι Ε/κ θα χρησιμοποιήσουν αυτό το σημείο ως σημείο “αντι-προπαγάνδας”, λόγω της δολοφονίας του Σολωμού. “Δεν θέλουμε πια να ακούμε τις προφάσεις των στρατιωτικών. Αυτό το είπαμε και τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο στη συνάντησή μας”.

Πέρασαν τρεις μήνες από την κοινή εκδήλωσή τους εκατέρωθεν του οδοφράγματος, σημείωσε, κι ακόμη δεν έγινε τίποτε. Επικαλούμενο αρμόδιο που δεν θέλησε να κατονομαστεί, το δημοσίευμα αναφέρει ότι εκτιμά πως θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα στο θέμα μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο εκπρόσωπος των ΗΕ, Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στην Κίπρις ότι χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και πως υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, προσθέτοντας ότι τα ΗΕ θα ασφαλτοστρώσουν το δρόμο και στα δύο οδοφράγματα, στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής. “Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι τεχνικές εργασίες. Η κατασκευή των δρόμων θα γίνει το συντομότερο δυνατό”.

Στο Απλίκι, αναφέρει η Κίπρις, υπάρχει συμφωνία να χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος δρόμος και ο συμπρόεδρος της επιτροπής για το άνοιγμα του οδοφράγματος, Βεχίπ Νεκιπζαντέ ανέφερε ότι οι εργασίες προχωρούν πολύ αργά. Ανέμεναν, είπε, ότι ο δρόμος θα άνοιγε τον Οκτώβριο, αλλά φαίνεται ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος του χρόνου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις