ΚΥΠΡΟΣ

Εισαγγελέας Κύπρου: Αποδεκτό ως τεκμήριο το βίντεο ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς

Εισαγγελέας Κύπρου: Αποδεκτό ως τεκμήριο το βίντεο ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς

Ο Γενικός Εισαγγελέας της ΚύπρουΚώστας Κληρίδηςανέφερε ότι το θύμα του ξυλοδαρμού είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο σε 18 μήνες φυλακή με αναστολή για επίθεση και τραυματισμό αστυνομικού, εν τούτοις το βίντεο θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο ως αποδεικτικό στοιχείο της βίας εναντίον του.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι ο φάκελος της υπόθεσης με το πόρισμα της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας διαβιβάστηκε στη Γενική Εισαγγελία στις 19 Μαΐου του 2015, σημειώνοντας ότι το πόρισμα, ομολογουμένως, διαπίστωνε τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και εισηγείτο την ποινική δίωξη των δύο αστυνομικών.

Στις 26 Ιουνίου, πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης, και αφού μελετήθηκε το περιεχόμενο του πορίσματος, ακολούθως δόθηκαν οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των αστυνομικών.

Όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κληρίδης, το βίντεο θα κατατεθεί ως τεκμήριο στο δικαστήριο το οποίο γίνεται αποδεκτό μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας με αφορμή την υπόθεση του ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών στη Λευκωσία το 2005 από αστυνομικούς.

Σχετικές ειδήσεις