Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά στην άτρακτο του κυπριακού Noratlas

Newsroom Newsroom

Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά στην άτρακτο του κυπριακού Noratlas

Στις εκταφές στον Τύμβο Μακεδονίτισσας για εντοπισμό των οστών καταδρομέων και του Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που καταρρίφθηκε από λάθος της κυπριακής αεράμυνας τον Ιούλιο του 1974, βρέθηκε αριθμός ανθρώπινων οστών, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου.

Ωστόσο, απέφυγε να αναφέρει κατά πόσο ο αριθμός των οστών είναι μεγάλος και σημείωσε ότι θα γίνουν όλες οι ανθρωπολογικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ταυτοποίησης για όλα τα οστά που θα ανευρεθούν και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται όταν και εφόσον πρέπει.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική εξέλιξη» και κάλεσε τα ΜΜΕ να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και λεπτό.

Σημείωσε ακόμη ότι παρά τις δυσκολίες ιδιαίτερα σχετικά με θέματα ασφάλειας -γιατί μπορεί να υπάρχουν στο χώρο πυρομαχικά- η εκσκαφή προχωρά με βάση τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί από την αρχή.

Ο επίτροπος είπε ότι, μετά τον εντοπισμό μέρους της ατράκτου, η προσπάθεια ήταν να γίνει η πλήρης αποκάλυψή της, καθώς και άλλων μεγάλων κομματιών του αεροσκάφους –και αυτό έγινε. «Και για το λόγο αυτό μπήκαμε στη σημαντική φάση, δηλαδή στον εντοπισμό των οστών», κατέληξε.

Εξάλλου, στην περιοχή Τράχωνα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου σε εκσκαφή της Διερευνητικής Επιτροπής για Αγνοούμενους εντοπίστηκαν οστά Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Επιτροπή, Νέστορας Νέστορος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved