ΚΥΠΡΟΣ

Eνισχύονται οι σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου

Eνισχύονται οι σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου

Οι εμπορικές σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτουσυζητήθηκανχθες, 16 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση που έγινε με την ευκαιρία της επίσκεψης πολυμελούς Αιγυπτιακής αποστολής στην Κύπρο.

Σε χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, αναφέρθηκε στη πολύ στενή και φιλική εμπορική σχέση των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς των υδρογονανθράκων και της κτηματαγοράς, τονίζοντας παράλληλα τις προοπτικές για συνεργασία και σε νέους κλάδους. Τόνισε το σημαντικό ρόλο των δύο χωρών στη περιοχή της Ανατολικής μεσογείου υπερθεματίζοντας τη σημαντικότητα της δημιουργίας της νέα διώρυγας του Σουέζ για το τομέα της ναυτιλίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο νέος Πρέσβης της Αιγύπτου Hussein Abdelkarim Pantaway Mubarak.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΒΕ και της Ομοσπονδίας των Επιμελητηρίων της Αιγύπτου, και του ΕΒΕ Λεμεσού με το Επιμελητήριο της Ισμαηλία, με βάση τα οποία θα προωθηθούν και θα αναπτυχτούν περαιτέρω οι εμπορικές και γενικότερα επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Αιγυπτιακών εταιρειών και Κυπρίων επιχειρηματιών. Η ενίσχυση και διεύρυνση των εμπορο-οικονομικών σχέσεων Κύπρου- Αιγύπτου είναι αποτέλεσμα ανάληψης πρωτοβουλιών του ΚΕΒΕ.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις