ΚΥΠΡΟΣ

Πρωταράς: Σύλληψη τουριστών για πλαστά ευρώ

Πρωταράς: Σύλληψη τουριστών για πλαστά ευρώ

Ένα ζευγάρι τουριστών από τη Γαλλία πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας ως ύποπτοιυπόθεσης κατοχής και διανομής πλαστών χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, Διευθυντής ξενοδοχείου στο Παραλίμνι κατήγγειλε ότι πελάτης του ξενοδοχείου έκανε δυο συναλλαγές, με πλαστό χαρτονόμισμα των €20 και μια με χαρτονόμισμα των €50, ενώ προσπάθησε να κάνει και τέταρτη συναλλαγή με δεύτερο χαρτονόμισμα των €50 το οποίο υπάλληλος του ξενοδοχείου αντιλήφθηκε πως ήταν πλαστό και του το επέστρεψε.

Άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου συνέλαβαν στο ξενοδοχείο τον 54χρονο πελάτη από τη Γαλλία, ενώ στο δωμάτιό του εντοπίστηκε η 49χρονη συμβία του, επίσης, από την Γαλλία.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, στο δωμάτιό τους βρέθηκαν εννέα χαρτονομίσματα των €50, 41 των €20, 20 των €10 και 17 των €5 αρκετά των οποίων έφεραν τον ίδιο αριθμό σειράς.

Αργότερα σήμερα αναμένεται το ζεύγος των Γάλλων τουριστών να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου προκειμένου να ζητηθεί προς διευκόλυνση των αστυνομικών ερευνών, η έκδοση εναντίον τους διατάγματος κράτησης.

ΠΗΓΗ ikypros

Σχετικές ειδήσεις