ΚΥΠΡΟΣ

Γεν. Εισαγγελέας Kύπρου για Ερωτοκρίτου: Μήνυμα μη ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές

Γεν. Εισαγγελέας Kύπρου για Ερωτοκρίτου: Μήνυμα μη ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές

Η απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα γίνονται ανεκτές τέτοιου είδους συμπεριφορές και νοοτροπίες ιδιαίτερα εάν προέρχονται από δημόσιους λειτουργούς και ανεξάρτητους θεσμούς, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

«Μέσα από το κείμενο της σημερινής βαρυσήμαντης απόφασης του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως έτσι πρόχειρα την έχω αναγνώσει, που μου δόθηκε πριν από λίγο, επιλέγω μια μόνο πρόταση επί του παρόντος σύμφωνα με την οποία η όλη διαδικασία δεν αφορούσε καθόλου οποιαδήποτε προσωπική διένεξη, οποιαδήποτε προσωπική διαφορά ή αντιπαράθεση μεταξύ εμού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως», είπε ο κ. Κληρίδης κληθείς να σχολιάσει την απόφαση.

Αντίθετα, πρόσθεσε «ο λόγος για τον οποίο προσφύγαμε στο Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν καθαρά για σκοπούς προστασίας του θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα, ενός θεσμού ο οποίος πρέπει να γίνεται σεβαστός και να βρίσκεται πάντα στα πιο ψηλά επίπεδα».

Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, «η σημερινή κατάληξη με την απόφαση του Συμβουλίου δίδει πιστεύω το μήνυμα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές και νοοτροπίες δεν θα γίνονται ανεκτές εάν προέρχονται ιδιαίτερα από δημόσιους λειτουργούς και ανεξάρτητους θεσμούς, όπως είναι αυτοί που υπηρετούν στη Νομική Υπηρεσία, αλλά και στη Δικαστική Υπηρεσία και σε άλλες ανάλογες υπηρεσίες».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ερωτοκρίτου ότι προτίθεται να προσφύγει στο ΕΔΑΔ αρκέστηκε να πει ότι «οποιοσδήποτε πολίτης έχει κάποια ένδικα μέσα στη διάθεσή του τα οποία ασφαλώς αναμένεται να ασκήσει».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι το θέμα φαίνεται να ήταν και προσωπικό απάντησε ότι «για σας προφανώς και την εφημερίδα σας μπορεί να ήταν, για μένα δεν ήταν».

Σε ερώτηση αν η απόφαση μπορεί να είναι πρόκριμα για την ποινική υπόθεση διευκρίνισε ότι «η ποινική υπόθεση δεν έχει τίποτα να κάνει με το αντικείμενο της σημερινής διαδικασίας, η οποία εκδικάστηκε ενώπιον του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις