ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Παραποίηση δηλώσεων Ακιντζί για το Κυπριακό

Κατεχόμενα: Παραποίηση δηλώσεων Ακιντζί για το Κυπριακό

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι κύκλοι, που είναι ενάντια στη λύση στην ε/κ κοινότητα, διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη διαδικασία επίλυσης και να αμαυρώσουν την εικόνα εμπιστοσύνης που φέρει ο Ακιντζί, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για κάποιες αναφορές του Τ/κ ηγέτη στην ομιλία του κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της "κοινωνίας των πολιτών" την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπουρτζιού είπε πως ο κ. Ακιντζί σχολίασε ότι τα κοιτάσματα ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο μπορούν να έχουν καταλυτική επιρροή και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις χώρες της περιοχής.

Ο κ. Μπουρζιού είπε ότι “ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η ειρήνη στην Κύπρο, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει λύση και βελτίωση στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για όλες τις πλευρές, ενοποιώντας το αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου να μεταφερθεί μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη”.

Ο Μπαρίς Μπουρτζιού συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Ακιντζί υπογράμμισε πως αυτό υποβάλλει η λογική, σε αντίθετη περίπτωση τα κοιτάσματα ενέργειας μπορούν να δημιουργήσουν απειλή, μπορούν επιπλέον να γίνουν αιτία πολέμου και υπενθύμισε ότι εδώ και χρόνια στη Μέση Ανατολή εξαιτίας του πετρελαίου υπήρξαν συγκρούσεις.

Η προσπάθεια να σχολιαστούν αυτές οι δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη ως μια συμπεριφορά απειλής εναντίον της ε/κ πλευράς είναι μια εκ του πονηρού ενέργεια που δεν θα έχει αποτέλεσμα, κατέληξε στη γραπτή του δήλωση ο Μπαρίς Μπουρτζιού.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις