'Εκτακτη σύσκεψη στη Κύπρο για την αύξηση θανατηφόρων τροχαίων

Newsroom Newsroom

'Εκτακτη σύσκεψη στη Κύπρο για την αύξηση θανατηφόρων τροχαίων

Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας με αφορμή τις θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις των τελευταίων ημερών και την αυξητική τάση που παρατηρείται φέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κατά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, όλοι οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Επαρχιών και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έγινε ανάλυση όλων των στατιστικών δεδομένων, ανταλλαγή απόψεων / εισηγήσεων και δόθηκαν οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τόσο στον προληπτικό όσο και κατασταλτικό τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε μια ακόμη πιο έντονη και πολυεπίπεδη εκστρατεία διαφώτισης και ευαισθητοποίησης του κοινού, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αύξηση των τροχονομικών ελέγχων στα «μελανά» σημεία και η εντατικοποίηση του κατασταλτικού ρόλου της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά στις αιτίες που συμβάλλουν αποδεδειγμένα στην πρόκληση των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων και συγκεκριμένα στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, στην υπερβολική ταχύτητα, στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

Περαιτέρω, συστάθηκε επιτροπή, η οποία θα εκπονήσει μελέτη που θα αξιολογήσει όλες τις απόψεις που τέθηκαν στη σύσκεψη και θα υποβάλει συγκεκριμένες εισηγήσεις για καλλιέργεια της δέουσας οδικής συνείδησης, την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, τόσο για άμεση όσο και για μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εφαρμογή. Πέραν το πιο πάνω τροχοδρομήθηκε η σύσταση Ειδικής Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα ενισχύει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία στα θέματα της οδικής ασφάλειας. Εκφράστηκε επίσης η κοινή διαπίστωση ότι πέραν του ρόλου που έχει να επιτελέσει η Αστυνομία στον τομέα της καλλιέργειας της οδικής συνείδησης, εξίσου σημαντικό ρόλο έχουν να επιτελέσουν και άλλοι κοινωνικοί φορείς και θεσμοί.

Πηγή: philenews

Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν μετανάστες μέσα σε βάρκα

16:49

Κορονοϊός - Νέα εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου: Κάνουμε Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στα σπίτια μας

16:47

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης προσφέρει οινόπνευμα σε ιατρικές μονάδες

16:37

Κορονοϊός: Θερίζει τη Βρετανία ο φονικός ιός - Ακόμη 953 νεκροί σε μία μέρα

16:32

Κορονοϊός - Κεραμέως: Μειώνουμε την ύλη, βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών

16:25

Καταραμμένο έτος: Δείτε όλα τα κακά που έχουν συμβεί μέσα στο 2020!

16:22

Η on air δήλωση της Μενεγάκη για την διακοπή της εκπομπής της

16:15

Χαρά Παππά: Έχεις δει το πατρικό της σπίτι στην Ηγουμενίτσα; Απλά εντυπωσιακό!

16:05

Αδιανόητο: Δεν φαντάζεστε τι έκρυβε μέσα στο σουτιέν της! (video)

16:04

Ολυμπιακός: Σπουδαία κίνηση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

16:03

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας σου βάζουν δύσκολα για να αναδείξεις τις αρετές σου

16:00

Κορονοϊός: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Απριλίου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup

15:57
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved