ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 13 πρόσφυγες στο Κέντρο φιλοξενίας στην Κοφίνου

Κύπρος: 13 πρόσφυγες στο Κέντρο φιλοξενίας στην Κοφίνου

Στο Κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου στην Κοφίνου μεταφέρθηκαν οι 13 πρόσφυγες, που επέβαιναν σε λέμβο και διασώθηκαν χθες βράδυ ανοιχτά του ποταμού Λιοπετρίου, από το Λιμενικό και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, Λουκά Χατζημιχαήλ.

Πρόκειται για 4 άντρες, ηλικίας από 29 μέχρι 52 χρόνων, δύο 26χρονες γυναίκες και μια 46χρονη και 6 παιδιά, ηλικίας από 2 μέχρι 11 ετών.

Η πληροφορία για σκάφος με μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή του Ποταμού Λιοπετρίου λήφθηκε γύρω στις 19.00 χθες το βράδυ και αμέσως σήμανε συναγερμός στη Λιμενική Αστυνομία.

Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, και άκατος της Λιμενικής μετέβη στην περιοχή, όπου γύρω στις 21.00 εντόπισε σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 13 πρόσωπα αραβικής καταγωγής.

Το σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια, με τη συνοδεία της αστυνομικής ακάτου, στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Νάπας και ακολούθως στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας.

Στους πρόσφυγες παρασχέθηκε σίτιση, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και αφού πέρασαν από προκαταρκτικές ιατρικές εξετάσεις μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από το Παραλίμνι στην Κοφίνου.

Δύο γυναίκες είχαν λιποθυμικές τάσεις και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήραν εξιτήριο. Μία εξ αυτών είναι έγκυος.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημιχαήλ αύριο οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα υποβληθούν σε εκτεταμένες ιατρικές εξετάσεις.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ