ΚΥΠΡΟΣ

Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης για ΥΠΟΙΚ Κύπρου- Αγωγή δύο αεροσυνοδών των Κ.Α.

Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης για ΥΠΟΙΚ Κύπρου- Αγωγή δύο αεροσυνοδών των Κ.Α.

Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του ΥΠΟΙΚ εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σχετικά με υπόθεση που καταχώρησαν πέντε πρώην αεροσυνοδούς εναντίον των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, εκ των οποίων οι δύο κινήθηκαν νομικά και κατά του υπουργού Οικονομικών.

Η έκδοση του εντάλματος αφορά την μη εμφάνιση του υπουργού ενώπιον του Δικαστηρίου όπου σήμερα εκδικαζόταν η υπόθεση.

«Το ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί, ακυρώθηκε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου ο οποίος είχε ζητήσει την έκδοσή του», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας. Συνέχισε λέγοντας ότι η «υπόθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών και σε σχέση με τον υπουργό μόνο, αναστάληκε, δηλαδή η ποινική δίωξη».

Ο ίδιος εξήγησε νωίτερα στο ΚΥΠΕ ότι πρόκειται για περίπτωση που αφορά ιδιωτική ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε «σε σχέση με κατ' ισχυρισμόν οφειλές που αφορούν τα μέλη του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών».

«Κατά την άποψή μας, εσφαλμένα και παράτυπα περιλήφθηκε μεταξύ των κατηγορουμένων και το όνομα του υπουργού Οικονομικών», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Ο ίδιος προέβη σήμερα το πρωί στην καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης στην υπόθεση αυτή, σε σχέση με τον υπουργό.

Εξήγησε όμως ότι λίγο προτού καταχωρηθεί η αναστολή, δικηγόρος που εμφανίστηκε εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε και εξασφάλισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του υπουργού «αδικαιολόγητα κατά την άποψη μας, και γίνονται διαβήματα για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπόθεση όπου απαίτηση των δύο πρώην αεροσυνοδών των Κ.Α. προς τον υπουργό Οικονομικών είναι όπως αποσύρει την επιστολή, στην οποία διατυπώνεται η υποχρέωση του αιτητή να υπογράψει το έντυπο, προκειμένου να λάβει τα δικαιώματά του από το Ταμείο Προνοίας.

Βασικό επιχείρημα των δύο αεροσυνοδών είναι ότι με την υπογραφή του εν λόγω εντύπου αυτομάτως αποποιούνται του δικαιώματος της προσφυγής εναντίον του κράτους, ως του μεγαλύτερου μετόχου των Κυπριακών Αερογραμμών, που θεωρούν υπεύθυνο για την κακή πορεία της εταιρείας, αλλά και κατά των Κυπριακών Αερογραμμών προς διεκδίκηση άλλων απαιτήσεων.

Διευκρινιστική δήλωση στο ΚΥΠΕ έκαμε το μεσημέρι ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης, ο οποίος εκπροσωπεί, μαζί με άλλους, τους υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή δήλωση νωρίτερα στο ΚΥΠΕ του Γενικού Εισαγγελέα ότι «το ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί (εναντίον του ΥΠΟΙΚ), ακυρώθηκε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου ο οποίος είχε ζητήσει την έκδοσή του».

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στις 8:45 το πρωί, στην απουσία του υπουργού.

«Μετά εμείς ενημερωθήκαμε ότι είχε υποβληθεί αναστολή ποινικής δίωξης από πλευράς Γενικής Εισαγγελίας και η δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας ζήτησε να επανέλθει ο φάκελος ενώπιον του δικαστή, να γνωστοποιήσει στον δικαστή την αναστολή της ποινικής δίωξης και εκ των πραγμάτων, λόγω της αναστολής, ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης», εξήγησε ο κ. Χριστοφίδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης, «εμείς δεν μπορούσαμε να επιμένουμε στην εξ ακολούθηση ισχύος του εντάλματος σύλληψης αφού ο Γενικός Εισαγγελέας ανέστειλε την ποινική δίωξη εναντίον του υπουργού».

Το ένταλμα , όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης στο ΚΥΠΕ, είχε εκδοθεί για σκοπούς μη εμφάνισης του υπουργού Οικονομικών στο δικαστήριο για την ποινική υπόθεση που εκκρεμούσε, μεταξύ άλλων, εναντίον του και αφορά την μη καταβολή εισφορών-μισθών των υπαλλήλων, μελών του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις