ΚΥΠΡΟΣ

Χειροπέδες σε καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης

Χειροπέδες σε καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης

Υπό 6ήμερη κράτηση τέθηκε 37χρονος καθηγητής ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης μαθήτριάς του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος καθηγητής συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης μετά απο καταγγελία.

Η αστυνομία εξάλλου διερευνά ακόμα μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης 16χρονης ενώ πέρασε χειροπέδες σε συγγενικό της πρόσωπο το οποίο τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα καταγγέλθηκαν τρία περιστατικά για κατ’ ισχυρισμόν σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση μαθητών από καθηγητές.

Το τελευταίο αφορά καθηγητή Βιολογίας, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, μετά την επίδοση του κατηγορητηρίου εναντίον του από το Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Η καταγγελία εναντίον του καθηγητή έγινε πριν από ενάμιση χρόνο, από μαθήτρια Γυμνασίου.

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ολοκλήρωση της διερεύνησης οφείλεται στο γεγονός ότι ο ερευνών λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας, που ανέλαβε την υπόθεση, απεβίωσε και η έρευνα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής είχε μετατεθεί στη Λεμεσό, όμως, φέτος επέστρεψε στην Πάφο και στο Λύκειο, όπου άρχισε να φοιτά η μαθήτρια που τον κατήγγειλε. Αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη μαθήτρια και στην οικογένειά της.

Σε μιαν άλλη περίπτωση, εκπαιδευτικός, στο μάθημα της Πληροφορικής, κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού, και είχε καταγγελθεί από μητέρα 14χρονου μαθητή.

Ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Επίσης, έχει ήδη ανανεωθεί η διαθεσιμότητα καθηγητή Τέχνης, που καταγγέλθηκε για παρενόχληση 13χρονου κοριτσιού, πριν από μερικούς μήνες. Τονίζεται ότι αρκετές είναι και οι υποθέσεις κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού το τελευταίο διάστημα.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις