ΚΥΠΡΟΣ

Άιντε: Με αμοιβαίους συμβιβασμούς η λύση του Κυπριακού (video)

Άιντε: Με αμοιβαίους συμβιβασμούς η λύση του Κυπριακού (video)

Αισιόδοξος για τη λύση δηλώνει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε, σε συνέντευξη στο κανάλι των Ηνωμένων Εθνών, παρόλο που παραδέχεται ότι ακόμα υπάρχει αρκετός δρόμος, μέχρι την τελική κατάληξη.

Υποδεικνύει, παράλληλα, ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί με αμοιβαίους συμβιβασμούς, τονίζοντας ότι μία ενωμένη Κύπρος θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ο Εσπεν Μπαρθ Αϊντε κάνει λόγο για ενθουσιασμό και στις δύο κοινότητες, χωρίς όμως να παραβλέπει το αίσθημα του φόβου για τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζει οτι η λύση θα φέρει ανάπτυξη στο νησί. "Μια ενωμένη Κύπρος θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη. Θέσεις εργασίας, ευημεριά και δυνατότητες για νέους ανθρώπους να εχουν είσοδημα στην Κύπρο και να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Το κόστος της μη λύσης ειναι τεράστιο".

Τέλος ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ κάνει αναφορά και στη διαχείριση του ΦΑ. "Με μια πολιτική λύση, το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος ολων των Κυπρίων. Γνωρίζουμε απο την πρόσφατη ιστορία οτι δεν υπαρχει χειρότερο πράγμα απο το να προχωρήσεις σε μια οικονομία υδρογονανθράκων, όσο υπαρχει πολιτική διαίρεση.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις