ΚΥΠΡΟΣ

Τα μνημεία της Πάφου σε ένα λεωφορείο

Τα μνημεία της Πάφου σε ένα λεωφορείο

Τα αρχιτεκτονικά μνημεία της Πάφου σε μια καλλιτεχνική απόδοση από την 23χρονη Ανθή Ευαγγέλου, κοσμούν ένα λεωφορείο της ΟΣΥΠΑ, μεταφέροντας σε όλη την πόλη τα μηνύματα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και μετουσιώνοντας σε πράξη το Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού.

Το λογότυπο του Πάφος 2017 αναδύεται και φωτίζει τη πόλη σαν ήλιος, ενώ τα κτήρια έχουν ζωγραφιστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε το σχέδιο να φαίνεται εν μέρει ατέλειωτο για να τονιστεί πως και ατέλειωτη πρέπει να είναι η προσφορά και η προσπάθεια όλων μας αναδείξουμε αυτά που στοχεύει το Πάφος 2017, σύμφωνα με τη δημιουργό.

Η τέχνη, επεσήμανε, αποτελεί την αφορμή και το θεμέλιο στο οποίο μπορούν να χτιστούν ανθρώπινες σχέσεις και ένα μέσο ώστε άνθρωποι ανεξαρτήτου οικονομικής τάξης, φυλής και ηλικίας μπορούν να προσέλθουν, να συνυπάρξουν και να οικοδομήσουν σχέσεις μέσω του διαλόγου. Tους τελευταίους μήνες η Ανθή διετέλεσε βοηθός καθηγήτρια στο University of the Arts στο Λονδίνο.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Κύπρο, είτε ανεξάρτητες ή κάτω από πανεπιστημιακή αιγίδα. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης συνεχάρη την εθελόντρια Ανθή Ευαγγέλου, σημειώνοντας πως για τον Οργανισμό η εμπλοκή των νέων ανθρώπων είναι από τους βασικούς στόχους.

«Από την εμπλοκή τους αυτή», δήλωσε, «δεν έχουν να χάσουν αλλά να κερδίσουν. Γι’ αυτό, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς πολλούς άλλους να μοιραστούν αυτή την εμπειρία».

ΠΗΓΗ philenews.com

Σχετικές ειδήσεις