ΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία: Επιθέσεις κατά αυτοκινήτων τουρκοκυπρίων

Λευκωσία: Επιθέσεις κατά αυτοκινήτων τουρκοκυπρίων

Τρία διαφορετικά επεισόδια, από διαφορετικές μη οργανωμένες ομάδες μαθητών, οι οποίες επιτέθηκαν εναντίον αυτοκινήτων Τουρκοκυπρίων στις δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν δύο άτομα διερευνά η Αστυνομία.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στα φώτα του πρώην «Μιλάνο», στην Έγκωμη, όταν μαθητές επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με τ/κ πινακίδες που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο. Ο επιβάτης, που δεν τραυματίστηκε, δεν θέλησε να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Με συνοδεία αστυνομίας, όπως είπε η κ. Τυρίμου, πήγε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και πέρασε στα κατεχόμενα.

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη στην Λεωφόρο Γρίβα Διγενή όπου άλλη ομάδα μαθητών επιτέθηκαν σε όχημα με τ/κ πινακίδες που επέβαινε ένας Τ/κ και τον τραυμάτισαν στο μάτι. Ο Τ/κ μεταφέρθηκε και υποβάλλεται σε εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το τρίτο περιστατικό συνέβη στην οδό Χύτρων, που βρίσκεται κοντά στο γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας, όταν άλλη ομάδα μαθητών επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με τ/κ πινακίδες όπου επέβαιναν δύο άτομα, πατέρας και γιος, και άρχισαν να πετάνε πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος ο πατέρας. Ζημιές προκλήθηκαν και στο όχημα. Και για τα δύο αυτά περιστατικά, σημείωσε, οι Τ/κ προέβησαν σε καταγγελίες και άρχισε ήδη η συλλογή στοιχείων και κλήθηκαν κάποια άτομα για κατάθεση.

Η Αστυνομία, ανέφερε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της σήμερα για τις εκδηλώσεις εκπόνησε ειδικό σχέδιο για την αστυνόμευση και την πραγματοποίηση των οργανωμένων εκδηλώσεων και πορειών από συγκροτημένες ομάδες στα οδοφράγματα του Λήδρα Πάλλας, της οδού Λήδρας και στον Άγιο Κασσιανό, όπου ήταν οι μαθητές της ΠΣΕΜ.

Ερωτηθείσα η Νικολέτα Τυρίμου σχετικά, ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ διοργάνωσε πορεία από τα γραφεία του στην οδό Νάξου μέχρι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, η οποία συνοδευόταν από μέλη της Τροχαίας και άλλους αστυνομικούς, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Στα οδοφράγματα είχε μαθητές και φοιτητές, ανέφερε η κ. Τυρίμου “και μάλιστα μεγάλο αριθμό”.

Καταδικάζει το Υπουργείο Παιδείας

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που συνέβησαν, τονίζοντας πως είναι αντίθετο στη χρήση κάθε μορφής βίας, λεκτικής ή σωματικής, ως μέσου διαφορών ή ως μέσου διαμαρτυρίας, όπως και ενεργειών που πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προκαλούν προκαταλήψεις και αρνητικές συμπεριφορές. “Είναι γι’ αυτό τον σκοπό που έχει θέσει ως υπό έμφαση στόχο για τη σχολική χρονιά 2015 -2016 την ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και την προώθηση της ισότητας, του αλληλοσεβασμού καθώς και του σεβασμού και της αποδοχής του διαφορετικού, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της ρητορικής του μίσους”, τονίζει.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Αστυνομία διερευνά με κάθε σοβαρότητα και προσοχή όσα απαράδεκτα συνέβησαν, ώστε να διακριβωθεί πλήρως κατά πόσο, σε ποιες περιπτώσεις και σε ποιο βαθμό εμπλέκονται μαθητές σε αυτά, ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και τους σχετικούς κανονισμούς μέτρα.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις