ΚΥΠΡΟΣ

Υπ. Εργασίας Κύπρου: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας

Υπ. Εργασίας Κύπρου: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων αποτελεί πρόκληση, αλλά και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, και ειδικότερα για το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της στην τελετή αποφοίτησης του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης (ΜΙΔ), η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας “θα συνεχίσει να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για περαιτέρω αναβάθμιση του Ινστιτούτου και για την ορθή τοποθέτηση του στις κρατικές δομές παροχής μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες πραγματικότητες, ανάγκες και προοπτικές”.

Ανέφερε ότι το Πρόγραμμα Master in Business Administration του ΜΙΔ έχει στόχο να προσφέρει στους νέους άνεργους πτυχιούχους ακαδημαϊκή μόρφωση σε επίκαιρα θέματα Διεύθυνσης, αλλά και την ευκαιρία να αναπτύξουν επαγγελματικές διευθυντικές δεξιότητες στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς εργασίας της Κύπρου, μέσω πρακτικής κατάρτισης (internship) σε επιχειρήσεις, οργανισμούς ή υπηρεσίες του δημόσιου τομέα βελτιώνοντας την απασχολησιμότητά τους και τις πιθανότητες προσέλκυσης δυνητικών εργοδοτών.

Η κ. Αιμιλιανίδου έιπε ότι είναι πολύ θετικό που επιχειρήσεις και οργανισμοί ενθάρρυναν και διευκόλυναν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσια Διοίκηση, αλλά και που επιχειρήσεις και οργανισμοί έδωσαν την ευκαιρία στους φοιτητές του Προγράμματος Master in Business Administration να αποκτήσουν εργασιακή πείρα κοντά τους.

Τέλος, η Υπουργός συνεχάρη τον Διευθυντή του Κέντρου Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕ.ΠΑ), τον Προϊστάμενο, το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΜΙΔ και τους επισκέπτες καθηγητές, για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την αφοσίωσή τους, αξίες που συνέβαλαν, όπως είπε, στο να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα 39 χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτου.

Σχετικές ειδήσεις