ΚΥΠΡΟΣ

Συλικιώτης προς Κομισιόν: Σταματήστε τις φυλακίσεις παιδιών

Συλικιώτης προς Κομισιόν: Σταματήστε τις φυλακίσεις παιδιών

Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο έχουν φυλακιστεί στο Ισραήλ 156 παιδιά Παλαιστινίων.

Ποσοστό 60% των παιδιών αυτών έχουν απαχθεί από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια εισβολής ένοπλων δυνάμεων.

Μαρτυρίες δε της Επιτροπής των Παλαιστίνιων Κρατουμένων αναφέρουν ότι σημαντικό ποσοστό των παιδιών που είναι φυλακισμένα, έχουν ξυλοκοπηθεί και βασανιστεί βάναυσα από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και ηλεκτροσόκ.

Τα στοιχεία αυτά που αποδεικνύουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στο Ισραήλ με τις συνεχείς φυλακίσεις των Παλαιστίνιων παιδιών, έθεσε σήμερα ενώπιον της Κομισιόν ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης.

Συγκεκριμένα ο κος Συλικιώτης ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο να απαντήσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ΕΕ ώστε να πιέσει το Ισραήλ να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Παλαιστινίων, να πάψει να βιαιοπραγεί εις βάρος των παιδιών και να απελευθερώσει άμεσα όσα παιδιά βρίσκονται στις φυλακές. Επίσης υπογραμμίζει πως οι σκληρές και απάνθρωπες ενέργειες του Ισραήλ εις βάρος των παιδιών αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, του Διεθνές Σύμφωνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα καθώς και της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις οποίες το Ισραήλ επικύρωσε το 1991.

(Τα στοιχεία που παρατίθενται στην ερώτηση έχουν δημοσιοποιηθεί από την Παλαιστινιακή μη κυβερνητική οργάνωση ADDAMEER, η οποία αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων που βρίσκονται στις φυλακές στο Ισραήλ.)

Πηγή: philenews

Σχετικές ειδήσεις