ΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία: «Λίφτινγκ» μέχρι το 2020

Λευκωσία: «Λίφτινγκ» μέχρι το 2020

Έργα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020 αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της κυπριακής πρωτεύουσας, με τους αρμόδιους να κάνουν λόγο για «μια άλλη Λευκωσία» όταν ολοκληρωθούν, καθιστώντας την πιο βιώσιμη και ελκυστική για τους πολίτες.

Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας περιλαμβάνει έργα λεωφορειολωρίδων και ποδηλατολωρίδων, μονοδρόμησης και πεζοδρόμησης, αλλά και την εισαγωγή ενός νέου συστήματος μικρών λεωφορείων στην παλιά πόλη.

Για την πρόοδο του Σχεδίου αλλά και για το τράμ της πρωτεύουσας, ενημερώθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών, οι Υπουργοί Χάρης Γεωργιάδης, ο Μάριος Δημητριάδης και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

«Με την ολοκλήρωση των έργων θα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική Λευκωσία στην οποία εμείς και τα παιδιά μας θα ζούμε καλύτερα» ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, ο οποίος σημείωσε πως είμαστε πολύ μακριά από το να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, κατά πόσο θα προχωρήσει ή όχι το έργο του τραμ.

Ως προς την αναβάθμιση των υποδομών των δημοσίων συγκοινωνιών, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «όλα όσα έχουμε πει προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε», ενώ για το «λίφτινγκ» στις στάσεις των λεωφορείων, τόνισε πως ήδη προχώρησαν οι ενέργειες για κάποιες στάσεις, ενώ υλοποιείται το πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών.

πηγη kathimerini.com.cy

Σχετικές ειδήσεις