ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η εκκλησία δεν θα δεχθεί παραμονή εποίκων

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η εκκλησία δεν θα δεχθεί παραμονή εποίκων

Νέο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η εκκλησία δεν πρόκειται να δεχτεί παραμονή εποίκων πλην αυτών που έχουν παντρευτεί και αυτό για καθαρά ανθρωπιστικού λόγους έστειλε οΑρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β'.

Μετά το μνημόσυνο του τέως Αρχιεπισκόπου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και το τρισάγιο στο παλαιό κοιμητήριο Λευκωσίας, ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, κατέστησε σαφές ότι ποτέ δεν πίστεψε πως το Κυπριακό θα φτάσει στο τέλος.

"Συνομιλούμε για ομοσπονδία, αμφιβάλλω όμως, αν θα καταλήξουμε σε ομοσπονδία. Δυστυχώς η πλευρά μας δεν βλέπει ότι στόχος της Τουρκίας ήταν να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού στο νησί και ο στόχος αυτός δεν έχει εκλείψει".

Ο Μακαριότατος ξεκαθάρισε ότι θα μπορούσε να δεχτεί παραμονή εποίκων αν αυτοί που βρίσκονται στο νησί είχαν έρθει ως εργάτες, όπως πήγαιναν δηλαδή και οι Κύπριοι Σε Βρετανία, Αυστραλία και άλλες χώρες.

"Δεν ήρθαν ως εργάτες. Οι έποικοι πρέπει να φύγουν όλοι. Να μείνουν μόνο όσοι παντρεύτηκαν και αυτό για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους. Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι γεννήθηκαν στην Κύπρο πρέπει να μείνουν".

Άλλωστε σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος οι Τουρκοκύπριοι από 160 χιλιάδες που έπρεπε να ήταν δεν ξεπερνούν τις 80 χιλιάδες. Οι περισσότεροι έφυγαν.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις