ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Εντατικοί έλεγχοι σε κρεοπωλεία, υπεραγορές

Κύπρος: Εντατικοί έλεγχοι σε κρεοπωλεία, υπεραγορές

319 ελέγχους σε κρεοπωλεία και υπεραγορές και 16 σε εργαστήρια κοπής κρεάτων πραγματοποίησαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, όπως ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού, συνοδευόμενος από λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους σε υπεραγορές, κρεοπωλεία και σε άλλα σημεία σφαγής κρεάτων. Η έγνοια του Υπουργείου και της κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των τροφίμων και η υγεία των καταναλωτών, σημείωσε.

«Έχουν εντοπιστεί τρία μικρά προβλήματα και έχουν κατασχεθεί πολύ μικρές ποσότητες κρέατος, περίπου 40 κιλά, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση και γενικά μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα μέχρι στιγμής ευρήματα των ελέγχων,” πρόσθεσε ο Υπουργός.

'Οπως εξήγησε, το πρόβλημα αφορούσε την προσέλευση των κρεάτων η οποία δεν διευκρινιζόταν και γι΄ αυτό καταστράφηκε αυτή η ποσότητα ενώ παράλληλα έγιναν και συγκεκριμένες παρατηρήσεις στα υποστατικά.

Τον τελευταίο καιρό, ανέφερε ο κ. Κουγιάλης, έχουν ακουστεί πολλά για τα κατεψυγμένα κρέατα και κάλεσε τους καταναλωτές να είναι ήσυχοι αυτές τις μέρες αλλά και ολόκληρο το χρόνο αφού γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι.

«Στις υπεραγορές που έχουμε πάει σήμερα έχουμε διαπιστώσει ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα τα ευρωπαϊκά. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια περσινά επίπεδα τουλάχιστον για το αρνί και το ρίφι. Το χοιρινό είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με πέρσι και τα λαχανικά και τα χόρτα κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με πέρσι. Θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικές και δίκαιες και για τον παραγωγό και για τον καταναλωτή,” είπε ο κ. Κουγιάλης.

Ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι το κοινό πρέπει να εξετάζει το κρέας που πρέπει να φέρει και τις 6 επίσημες σφραγίδες των Υπηρεσιών ώστε να καταλαβαίνει εάν είναι φρέσκο και πιστοποιημένο.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό μέχρι και τα Θεοφάνεια.

ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις