ΚΥΠΡΟΣ

Λάρνακα: Συνελήφθησαν 18 παράνομοι μετανάστες-Πλήρωσαν $18.000 σε διακινητές

Λάρνακα: Συνελήφθησαν 18 παράνομοι μετανάστες-Πλήρωσαν $18.000 σε διακινητές

Συνολικά 18 άτομα αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής συνελήφθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 26/12 και κρατούνται από την Αστυνομία με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χίλια δολάρια έκαστος πλήρωσαν σε δύο διακινητές με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Τουρκία και από εκεί σε ευρωπαϊκή χώρα οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν χθες βράδυ στο δρόμο Κιτίου-Μαζωτού.

Οι αλλοδαποί δήλωσαν ότι είναι φοιτητές στα κατεχόμενα και ότι οι διακινητές τους μετέφεραν οδικώς στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό να επιβιβαστούν σε σκάφος.

Αναμένεται να εκδοθούν από τον Λειτουργό Μετανάστευσης διατάγματα κράτησης και απέλασης τους. Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου δήλωσε το απόγευμα ότι οι 18 αλλοδαποί εντοπίστηκαν γύρω στις 10 χθες το βράδυ από περίπολο της Αστυνομίας να κινούνται ύποπτα στον κύριο δρόμο Κιτίου - Μαζωτού.

Οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό όπου και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και για επιβεβαίωση στοιχείων. "Ανακρινόμενοι οι αλλοδαποί, 16 εκ των οποίων προέρχονται από Αφρικανικές χώρες και 2 από χώρα της Ασίας φέρεται να ανέφεραν ότι είναι όλοι φοιτητές σε πανεπιστήμιο στα κατεχόμενα και πλήρωσαν σε 2 αλλοδαπούς διακινητές το χρηματικό ποσό των 1,000 δολαρίων ο καθένας με σκοπό να τους μεταφέρουν με σκάφος στην Τουρκία και από εκεί θα είχαν τελικό προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα", ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου, πριν από μια βδομάδα οι 2 διακινητές, όπως οι αλλοδαποί ανέφεραν, τους μετέφεραν οδικώς από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και διέμεναν σε χώρο τον οποίο μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να υποδείξουν. "Χθες βράδυ, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, οι διακινητές τους μετέφεραν σε παραλία στην περιοχή Μαζωτού από όπου θα τους παραλάμβανε ταχύπλοο σκάφος το οποίο θα τους μετέφερε στην Τουρκία. Αφού πέρασαν αρκετές ώρες και το σκάφος δεν εμφανιζόταν εγκατέλειψαν το μέρος και βρέθηκαν να περιπλανώνται στο δρόμο", είπε η κ. Τυρίμου.

Η Υπηρεσία Αλλοδαπών συνεχίζει τις εξετάσεις ενώ έχουν ζητηθεί και αναμένεται να εκδοθούν από τον Λειτουργό Μετανάστευσης διατάγματα κράτησης και απέλασης.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις